ARKIVNYHETER

Østlandske Vei og Betong bygger om på Helsfyr

Rundkjøringen i bakgrunnen blir flyttet lengre vekk. Dermed blir det mulig å legge en ny pårampe til Strømsveien der det står en støyskjerm i dag.
Rundkjøringen i bakgrunnen blir flyttet lengre vekk. Dermed blir det mulig å legge en ny pårampe til Strømsveien der det står en støyskjerm i dag. Bilde: Anders Haakonsen
17. mars 2008 - 13:00

I dag går pårampen for riksveg 190 Strømsveien ved siden av busstraséen. Dette skaper problemer både for busser og biler, særlig i rushtiden. Nå skal det etableres en ny pårampe som er atskilt fra bussene. For å få det til, må en rundkjøring flyttes og en del av en støyskjerm må rives. Den markerte skulpturen som står sentralt på terminalen vil bli flyttet. I framtida skal den stå midt i rundkjøringen

Busstraséen blir også bygd om. Den skal få såkalt sagtannoppstilling, det vil si at hver plattform får en bås som står i skrå vinkel på vegen.

Drosjene er ofte i vegen for lokalbussene. Når ombyggingen er fullført, får bussene bedre plass på bekostning av drosjene.

Rambøll har prosjektert den nye busstasjonen. Østlandske Vei og Betong skal være ferdig med jobben innen 31. oktober i år.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.