NYHETER

Oslo Vei teknisk konkurs

Byrådet vil ikke gå inn med ny egenkapital i Oslo Vei AS. Hvis ikke andre investorer melder seg, er styret tvunget til å begjære oppbud, og 287 ansatte mister jobben

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
6. des. 2012 - 12:42
Vis mer

Etter at egenkapitalen er tapt, kassakreditten på 100 milliuoner kroner er brukt og selskapets bankforbindelse  ikke vil «stå ved sitt engasjement»,  har byrådet hos eieren Oslo kommune nå bestemt at de ikke vil gå inn med ny egenkapital. Hvis ikke  andre investorer melder seg, går det mot konkurs for ett av Norges eldste entreprenørselskaper.

Styret i Oslo Vei har siden oktober jobbet for å få oversikt over situasjonen og hvilke alternative løsninger som finnes.

De ønsket at Oslo Vei selger tre datterselskaper og en tomt på Rommen, samt at selskapet restruktureres. Det vil likevel være behov for 103 millioner kroner i ny egenkapital fra eier – Oslo kommune. Det har byrådet nå sagt nei til.

 

Ikke levert en krone i utbytte

Oslo Vei har ikke siden selskapet ble opprettet i 2001 levert en krone i utbytte til sin eier.

Egenkapitalen er tapt, og selskap et vil ha null likviditet i uke 51.

Styret i Oslo Vei har anbefalt eier Oslo kommune å gå inn med 103 millioner i ny egenkapital, samt 40 millioner kroner i støtte til avvikling av Huken pukkverk i Groruddalen.

I en ekstraordinær generalforsamling i dag tidlig besluttet næringsbyråd Hallstein Bjercke (V) å ikke gå inn med ny egenkapital, skriver osloby.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.