TRAFIKK OG ITS

Oslo-trafikken økte til tross for flere bomstasjoner

To prosent flere passeringer enn på samme tid i fjor.

En bomstasjon sett fra Bygdøylokket mot Skøyen.
En bomstasjon sett fra Bygdøylokket mot Skøyen. En bomstasjon sett fra Bygdøylokket mot Skøyen. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix
AV NTB
12. aug. 2019 - 09:11

Trafikken i Oslo og Akershus gikk opp med to prosent i juli sammenlignet med juli i fjor, til tross for åpningen av 52 nye bomstasjoner i juni.

Økningen på to prosent, som viser det totale trafikkvolumet, er hentet fra bomstasjoner som er sammenlignbare før og etter åpningen av 52 nye bomstasjoner 1. juni i år, skriver bomselskapet Fjellinjen i en pressemelding.

Tallet på passeringer i alle bomringene har steget fra nærmere 8 millioner passeringer i juli i fjor til 28,3 millioner passeringer i juli i år. I juli 2018 var gjennomsnittsinntekten på 32 kroner per passering, mens gjennomsnittet i år er på ti kroner per passering. 11,9 millioner av passeringene var omfattet av timeregel og månedstak.

52 nye bomstasjoner ble åpnet i hovedstaden 1. juni. Det betydelige økningen kommer av at det er satt opp flere bomstasjoner som registrerer passeringer, og at mange av disse tar betaling i begge retninger. Det nye systemet gjør at det er lavere takster per passering, men det blir som regel flere passeringer per biltur.

Totalt kom det inn 274 millioner kroner i passeringsinntekt forrige måned – en økning på 18 millioner kroner fra juli måned i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.