BYGG

Oslo skal bygge for 30 milliarder

LOVER: Byrådsleder Erling Lae i Oslo kommune lover byggenæringen oppdrag for 11 milliarder kroner i 209.
LOVER: Byrådsleder Erling Lae i Oslo kommune lover byggenæringen oppdrag for 11 milliarder kroner i 209. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
11. jan. 2009 - 07:03

160 var påmeldt to timer før møtet åpnet, godt over 200 møtte frem da Erling Lae godt støttet av både etatsledere og politiske ledere informerte byggenæringen om Oslos byggeplaner for 2009 og fremover mot 2012 i bystyresalen i Oslo rådhus.

Manglet anbud

I fireårsperioden 2008 til 2012 har Oslo planlagt å bygge for 30 milliarder. De 11 milliardene for inneværende år er penger som allerede er bevilget og ligger klare.

Hovedgrunnen til at summen er så høy er at fem milliarder kunne overføres fra 2008-budsjettet fordi kommunen ikke fikk inn anbud da aktiviteten fortsatt var høy.

– Vi snakker om penger som er bevilget, ikke om diffuse mål og fagre løfter, sa Lae til en lydhør forsamling. Lae ønsker å bruke konjunkturnedgangen til å jobbe hardt for å få ned etterslepet i vedlikehold.

OPS

Kommunen vurderer nye metoder for å sikre nødvendig vedlikehold gjennom levetiden til et bygg.

– Ny Veitvet skole, ny Gran skole og en ny skole i Lodalen skal nå bli utredet for om de kan føres opp som OPS-prosjekter, sier Lae. OPS står for offentlig-privat samarbeid og innebærer at i stedet for bare å betale for oppføringen av byggene, betaler kommunen for oppføring, drift og vedlikehold i et antall år, ofte 25 år.

– Det er flertall i kommunestyret for å velge OPS, og vi har ikke behov for noen form for tillatelser eller dispensasjoner for å gjennomføre OPS-prosjekter, sier Lae.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.