Oslo S fikk energipris

ENERGIRAP:46 elever fra Steindal skole i Trondheim opptrådte for prisvinnerne med Regnmakersang-og dans. Elevene hadde også laget en egen rap-apell som oppfordret deltakerne på seminaret til å ikke sløse med energi.
1000Beinsprisen: Eli Arnstad overrakte prisen til Nils Vangdahl i NSB Eiendom og Roy Vraalsen i Aberdeen Property Investors på nettverkssamlingen til Enova i Trondheim.
  • nettarkiv

I underkant av 200 byggherrer, driftsledere, arkitekter og entreprenører møtte opp på Byggseminaret."1000beinprisen" er en oppmuntring til prosjekter og personer som på ulike måter har utmerket seg i arbeidet med fremtidsrettede og fleksible energiløsninger.

I 1999 bestemte NSB eiendom seg for å spare på energikostnadene. Ved hjelp av Aberdeen Property Investors og Entro på konsulentsiden og støtte fra Enova, brukes det i dag 40 prosent mindre energi på Oslo S enn for 4 år siden. Med 35 dører til friluft, utvendig snøsmelting, 35 rulletrapper, kjølemaskiner, takluker, og åpningstider fra halv fem om morgenen til halv to, om natten var oppgaven stor. – Jeg tenkte ikke bare på penger som ble spart underveis, men også på fremtiden, på våre barn og barnebarna og lakselvene jeg er så glad i, sa en prisvinneren Roy Vraalsen fra Aberdeen Property Investors. Fra et forbruk på 26 GWh i 1999 bruker Oslo S i dag knappe 18 GWh. (RK)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå