BYGG

Oslo S evakuert etter funn av koffert

SPERRET: Politiet undersøker flybussen parkert ved spor 19 med bombehunder, og har sperret av deler av Oslo S.
SPERRET: Politiet undersøker flybussen parkert ved spor 19 med bombehunder, og har sperret av deler av Oslo S. Bilde: Stein Jarle Olsen
27. juli 2011 - 08:33

Deler av Oslo S er evakuert onsdag morgen etter at det ble oppdaget en mistenkelig koffert. Politiet undersøker kofferten.

Bombehunder

En mann satte igjen en mørkeblå koffert i midtgangen i en av bussene som erstatter tog i ombyggingsperioden på Oslo S.

– Vi har bombehunder på stedet, som skal søke gjennom bussen som står parkert ved flytogterminalen. Vi har ingen konkrete tips eller holdepunkter som tyder på noe skummelt, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Passasjer reagerte

Bussjåføren i den aktuelle bussen Jack Vådal, hadde nettopp hjulpet passasjerene sine med å laste bagasjen deres inn i flybussen, da en mann kledd i mørke klær og et hvit hodeplagg satte fra seg en mørkeblå koffert. Vådal ser deretter at han tar opp mobiltelefonen sin, og går i bestemt hurtig tempo ut av bussen og opp på stasjonen.

– En amerikansk passasjer spurte om dette ikke var mistenkelig. Jeg var enig i det, og varslet NSB personalet. De ba folk forlate bussen, og det ble satt i gang en rolig evakuering, sier Vådal til NTB.

Det var mellom 15 og 20 personer på bussen, som skulle kjøre klokken 7.30 onsdag morgen. NSB som varslet politiet 7.40 onsdag. De ber de reisende om å være tålmodige.

Full stans i trafikken

– Det er full stans i tog- og busstrafikken akkurat nå på grunn av en bombetrussel. De reisende får bare avvente situasjon. Vi vil jobbe med løsninger for de reisende så fort vi vet noe mer, sier pressevakt Erik Lødding i NSB.

NTBs reporter kan melde om at det er avsperret i områder rundt spor sju til og med spor fjorten.

– Det er lite panikk å melde om. De fleste reisende går rolig ut, sier reporteren.

INGEN TOG: Togtrafikken ble stanset og flere spor sperret av da NSB varslet politiet om kofferten. FOTO: Stein Jarle Olsen Stein Jarle Olsen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.