SAMFERDSEL

Oslo og Akershus får billigere kollektivbilletter

Ruter setter ned prisene for enkeltbilletter i Oslo og Akershus og innfører et rabattsystem.

Ruter innfører rabattordning for enkeltbilletter.
Ruter innfører rabattordning for enkeltbilletter. Foto: Ruter
15. apr. 2023 - 12:06

Det er første gang på 15 år at Ruter reduserer prisene på enkeltbilletter. Billetten kalles Reis og går ut på at folk får mer rabatt jo mer de reiser kollektivt i løpet av en 30-dagersperiode.

– Å kutte kollektivprisene er viktig for alle, men aller mest for dem som har minst å rutte med, i en tid hvor alt annet blir dyrere, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav (MDG).

– Den nye hverdagen med hjemmekontor fører til andre behov for de som reiser kollektivt. Reis gir en langt mer fleksibel reisemulighet til de som vil veksle mellom å jobbe hjemme og på kontoret, sier fylkesråd Olav Skinnes (Sp) i Akershus.

Reiser man seks ganger får man kjøpe en enkeltbillett til 10 prosent rabatt. Når man har reist 20 ganger får man 25 prosent rabatt, og for å få maksrabatten på 40 prosent må man ha reist mer enn 35 ganger med kollektivtrafikken, ifølge Ruter.

Dersom man reiser kollektivt mer enn 21 ganger i måneden lønner det seg fremdeles med årskort. Hvis du bruker vanlig månedskort, lønner det seg hvis du reiser mer enn 25 ganger. Månedskort koster i dag 853 kroner.

Panservogn i Ukraina, vinter.
Les også

Verdens våpenprodusenter har stappfulle ordrebøker

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.