Oslo kommune trenger byggenæringen

Oslo kommune trenger byggenæringen
Oslo kommune inviterer byggenærignen til informasjonsmøte på mandag. Kommunen har blant annet byggeplaner verdt 11 millarder kroner. Bilde: Wki Media

Oslo kommune har byggeprosjekter for 11 milliarder kroner i 2009, og en planlagt investeringsramme på 30 milliarder frem til 2012.

Nå frykter kommunen at bygge- og anleggsnæringen skal permittere og si opp for mange ansatte av frykt for å ha for lite å gjøre.

Føre var

Derfor har kommunen invitert byggenæringen til et informasjonsmøte i bystyresalen mandag 22. desember.

Det er første gang kommunen gjennomfører et slikt orienteringsmøte.

Større enn OL-prosjekter

– Vi har investeringsrammer som er dobbelt så store som Tromsø-OL hadde. Vi har det stort antall prosjekter og vi trenger å få med bransjen for å få dem gjennomført, sier byrådssekretær Steinar Wulfsberg-Gamre.

Det er plass til 200 personer i salen, og Wulfsberg-Gamre håper det kommer et sted mellom 100 og 200 personer.

Vil unngå hjemsending

– Vi har så langt fått positive tilbakemeldinger. Vi vil ikke at ansatte nå skal få fyken og at utlendingene blir sendt hjem. Vi er avhengige av bygge- og anleggsnæringen, sier Wulfsberg-Gamre.

Gamle og unge

I invitasjonen som er lagt ut på kommunens nettsider heter det at det er viktig for Oslo kommune å sikre at det er nok dyktige hender til å bygge nesten 3000 barnehageplasser i 2009, rehabilitering og nybygg knyttet til skoler, idrettsanlegg og sykehjem.

I tillegg skal nye Holmenkollen stå ferdig i 2010.

Meld på

Både politisk og administrativ ledelse for avdelingene med de største prosjektene vil være til stede på møtet.

Firmaer som ønsker å være til stede kan melde sin interesse innen fredag 19. desember kl. 12.00 med navn, firma og antall personer til byradsleder@radhuset.oslo.kommune.no