BYGG

Oslo kommune trenger byggenæringen

Oslo kommune inviterer byggenærignen til informasjonsmøte på mandag. Kommunen har blant annet  byggeplaner verdt 11 millarder kroner.
Oslo kommune inviterer byggenærignen til informasjonsmøte på mandag. Kommunen har blant annet byggeplaner verdt 11 millarder kroner. Bilde: Wki Media
Joachim Seehusen
18. des. 2008 - 13:08

Oslo kommune har byggeprosjekter for 11 milliarder kroner i 2009, og en planlagt investeringsramme på 30 milliarder frem til 2012.

Nå frykter kommunen at bygge- og anleggsnæringen skal permittere og si opp for mange ansatte av frykt for å ha for lite å gjøre.

Føre var

Derfor har kommunen invitert byggenæringen til et informasjonsmøte i bystyresalen mandag 22. desember.

Det er første gang kommunen gjennomfører et slikt orienteringsmøte.

Større enn OL-prosjekter

– Vi har investeringsrammer som er dobbelt så store som Tromsø-OL hadde. Vi har det stort antall prosjekter og vi trenger å få med bransjen for å få dem gjennomført, sier byrådssekretær Steinar Wulfsberg-Gamre.

Det er plass til 200 personer i salen, og Wulfsberg-Gamre håper det kommer et sted mellom 100 og 200 personer.

Vil unngå hjemsending

– Vi har så langt fått positive tilbakemeldinger. Vi vil ikke at ansatte nå skal få fyken og at utlendingene blir sendt hjem. Vi er avhengige av bygge- og anleggsnæringen, sier Wulfsberg-Gamre.

Gamle og unge

I invitasjonen som er lagt ut på kommunens nettsider heter det at det er viktig for Oslo kommune å sikre at det er nok dyktige hender til å bygge nesten 3000 barnehageplasser i 2009, rehabilitering og nybygg knyttet til skoler, idrettsanlegg og sykehjem.

I tillegg skal nye Holmenkollen stå ferdig i 2010.

Meld på

Både politisk og administrativ ledelse for avdelingene med de største prosjektene vil være til stede på møtet.

Firmaer som ønsker å være til stede kan melde sin interesse innen fredag 19. desember kl. 12.00 med navn, firma og antall personer til byradsleder@radhuset.oslo.kommune.no

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.