BYGG

Oslo kommune avviser anklager

HAR POLITIKK: Byråd Bård Folke Fredriksen avviser kritikken om manglende boligpolitikk og inviterer Boligprodusentene til møte.
HAR POLITIKK: Byråd Bård Folke Fredriksen avviser kritikken om manglende boligpolitikk og inviterer Boligprodusentene til møte. Bilde: Truls Tunmo
Joachim Seehusen
12. aug. 2010 - 10:00

Det var under en pressekonferanse tirsdag denne uken at administrerende direktør Per Jæger sa han fryktet at Oslo vil gå tom for tomter. Han kritiserte kommunen for ikke å regulere større områder og rådet kommunen til å lære av Rogaland der forholdene etter hans mening er langt bedre.

Per Jæger: – Oslo har ingen boligpolitikk

Aktiv politikk

Byråd Bård Folke Fredriksen fra Høyre er uenig.

– Oslo har selvfølgelig en aktiv boligpolitikk. Oslo regulerer og tilrettelegger slik at det alltid er byggeklare tomter i Oslo. Siden 2001 er det regulert for mer enn 41.500 nye boliger og i samme periode er det godkjent nærmere 31.000 ny boenheter. Nå bygges de første boligene på Ensjø og i Fjordbyen. Dette er store områder som totalt vil romme henholdsvis 7000 og 5000 boliger.

Folke Fredriksen lister så opp flere områder i indre by der det nettopp er vedtatt planer for området fra Sandaker til Nydalen øst for Akerselva, der mer enn 700 nye boliger er regulert. I tillegg kommer nye områder som Kværner, Løren og Økern som er under regulering, og planprogrammet for 5-7000 nye boliger av forskjellige typer på Gjersrud/Stensrud helt sør i Oslo er også igangsatt. Videre foregår det en fortetting på kollektivknutepunkter, Holtet er kanskje det beste eksempelet på det akkurat nå.

Inviterer

– Min andre kommentar er at selv om jeg kan peke på et tilstrekkelig antall tomter i Fjordbyen, nye transformasjonsområder og fortetting på kollektivknutepunkter, inviterer jeg med glede Boligprodusentene til en dialog om boligbygging i Oslo, for å se om det er ytterligere vi kan gjøre for å bidra til at produksjonen holder tritt med etterspørselen. Det er etterspørselen og boligprodusentene som avgjør hvor mange som faktisk bygges, kommunens rolle er å tilrettelegge og regulere for et tilstrekkelig antall byggeklare tomter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.