ARKIVNYHETER

Oslo Havn frifunnet

Mona Sprenger
10. sep. 2010 - 08:24

Mandag ettermiddag ble det klart at Oslo tingrett har dømt mudringsentreprenøren Secora AS til å betale en bot på 500.000 kroner i tillegg til inndragninger på tilsvarende beløp for brudd på forurensningsloven. To av de som jobbet om bord på lekterne dømmes til å betale 20.000 kroner hver i bot.

Vil anke

NGI dømmes til en en bot på 250.000 kroner i tillegg til å få inndratt 200.000 kroner, for overtredelse av forurensningsloven. NGI vil anke dommen. På sine hjemmesider skriver instituttet.

” Påtalemyndigheten hevdet, og har av tingrettens flertall fått medhold i, at NGI er ansvarlig for Secoras egenkontrollmålinger. NGI bestrider dette.”

NGI var tiltalt for medvirkning til ulovlig deponering og for falsk forklaring. Instituttet ble frikjent for tiltalen om falsk forklaring, men ble funnet skyldig i medvirkning til overtredelse av Forurensningsloven

- Gledelig

Oslo Havn KF ble fullstendig frifunnet på alle tiltalepunkter i forbindelse med arbeidene med miljøprosjekt ”Ren Oslofjord”.

- Vi er svært glad for at retten nå har konkludert med en fullstendig frifinnelse av Oslo Havn. Vi har utført det arbeidet vi har påtatt oss for Oslo Kommune uten at det reises kritikk mot oss. Det er ekstra gledelig at også vår prosjektleder er fullstendig frifunnet, sier styreleder i Oslo Havn KF, Bernt Stilluf Karlsen i en pressemelding.

Ett signal

- Frifinnelsen bidrar også til å trekke prinsipielle skillelinjer i forhold til hva en byggherre kan stilles til ansvar for. Dommen er signal til fremtidige ledere av store miljøprosjekter om at en god og etterrettelig jobb ikke kan straffes, selv om en underentreprenør har valgt noen få løsninger han ikke skulle gjort, mener Stilluf Karlsen.

Domfellelsen er resultatet av en syv uker lang rettssak i Oslo tingrett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.