SYKKEL

Oslo er verdens 6. mest sykkelvennlige by

København er verdens mest sykkelvennlige by, mens Oslo kommer så høyt som på 6. plass i en fersk kåring.

Oslo kommer godt ut i konkurransen om verdens beste sykkelby
Oslo kommer godt ut i konkurransen om verdens beste sykkelby Foto: Didrick Stenersen/Oslo kommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
14. sep. 2021 - 10:09

Hvem har den billigste 24 -timers sykkelutleien,  de best kartlagte sykkelruter, vær og klima, det mest sykkelvennlige terrenget og og de strengeste sykkellover. Dette er noen av parametrene som er brukt når 40 byer fra hele verden ble plukket ut og rangert ut fra hvor sykkelvennlige disse byene er. Kåringen er utført av money.co.uk.

København stikker altså av med topplassen i rangeringen, og det til tross for at det påpekes at sykkelleie i byen er relativt dyrt sammenlignet med de fleste andre steder i verden. Til gjengjeld er det flatt i den danske hovedstaden, med en høydeforskjell på de 289 km med sykkelveier på bare syv fot.

Oslo kommer altså overraskende godt ut med en sjetteplass på lista. Byen står oppført med 505 kilometer sykkelveier, som gir 0,41 km sykelvei pr innbygger. På ulykkessiden kommer Oslo også godt ut med en fjerdeplass, med 2,51 ulykkestilfeler på syssel pr 100 000 innbygger. Temperaturmessig faller Oslo imidlertid helt ut av statistikken, både vår, høst og vinter, når man skal sammenligne seg med byer i varmere himmelstrøk.

Ljubljana, hovedstaden i Slovenia, havner på sisteplass som den minst sykkelvennlige byen, med en total score på bare 116/280. Mens den vakre byen er kjent for sine store og grønne åpne områder, gjør mye nedbør på 1 124 mm i året det risikabelt for turister som ønsker å unngå regnvær under sykkelturene, heter det i begrunnelsen.

 

City

Total Score /280

1

Copenhagen, Denmark

216

2

Tallinn, Estonia

210

3

Amsterdam, Netherlands

209

4

Helsinki, Finland

201

5

Tel Aviv, Israel

192

6

Oslo, Norway

185

7

Adelaide, Australia

185

8

Perth, Australia

183

9

Canberra, Australia

177

10

Valencia, Spain

173

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.