IT

Oslo-avtale med forviklinger

START: Konsernsjef Terje Mjøs (t.h.) og visekonsernsjef John-Arne Haugerud i EDB Ergogroup starter det felles selskapet med et noe betent forhold til Oslo kommune.
START: Konsernsjef Terje Mjøs (t.h.) og visekonsernsjef John-Arne Haugerud i EDB Ergogroup starter det felles selskapet med et noe betent forhold til Oslo kommune. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
5. nov. 2010 - 07:14

Mellom 335 og 720 millioner kroner er anslaget på kontrakten for å drifte de sentrale it-systemene i hovedstaden.

Dagens avtale med flere ulike leverandører utløper, og kommunen er på jakt etter én ny leverandør i opp til seks år.Anstrengt

En solid kandidat burde være nyfusjonerte EDB Ergogroup.

Les mer om det nye selskapet her: Sjef for ti tusen hoderErgogroup og Oslo kommune er bestevenner, mens EDB har et ganske anstrengt forhold til kommunen.

Sentraliseringen av driften i Oslo har vært preget av budsjettsprekk og konflikter.

Les mer her: IT-oppvask i hovedstadenTrakk seg

Ergogroup, EDB og Infocare hadde hver sin bit av prosjektet med å samle mange lokale systemer på én sentral plattform.

EDB var så misfornøyd med sin oppdragsgiver at selskapet trakk seg fra arbeidet. Dermed sa selskapet farvel til sikre millioninntekter, og en rekke utviklere måtte finne seg annet å gjøre.

Les mer her: EDB bryter Oslo-kontraktRettsoppgjør

EDB krevde betalt for den jobben som var gjort så langt, mens kommunen svarte med anklager om overfakturering.

Konflikten har endt opp i rettsapparatet og skulle gått for Oslo tingrett i høst.

Da kunne saken vært avklart før den nye driftskontrakten ble satt ut på anbud.

Men nå er rettsforhandlingene utsatt til februar.Kollisjon

Potensielle leverandører får prøve seg i en prekvalifisering i desember, før de beste får delta i en avsluttende anbudsrunde utover vinteren.

Dermed kommer innspurten på anbudskonkurransen til å foregå samtidig som EDB og Oslo kommune finsliper knivene før rettssaken.Satt på benken

Spørsmålet nå er hvordan vil denne situasjonen vil påvirke kommunens håndtering av et anbud fra fusjonerte EDB Ergogroup.

Kommunen har nemlig satt den ene halvparten av selskapet på benken før:

Tidligere i år ønsket EDB å legge inn et tilbud på en kontrakt om lønns- og personalsystem.

Kommunen avviste tilbudet på grunn av den forestående rettssaken om sentraliseringsprosjektet.

EDB svarte med å trekke kommunen for retten, men fikk der til svar at Oslo hadde full mulighet til å holde selskapet ute fra anbudskonkurransen.

EDB svarte med å trekke kommunen for retten, men fikk der til svar at Oslo hadde full mulighet til å holde selskapet ute fra anbudskonkurransen. IKKE VURDERT: Avdelingsdirektør Gerd Robsahm Kjørven hos UKE har så langt ikke vurdert om Oslo skal avvise et tilbud fra EDB Ergogroup på den nye driftsavtalen. Foto: Espen Zachariassen– Ikke vurdert

Oslo kommune er varsom i sin kommentar.

– Når det gjelder det sammenslåtte selskapet, er ikke dette en problemstilling som foreløpig har vært aktuell for kommunen å ta stilling til, kommenterer direktør Gerd Robsahm Kjørven ved Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) i Oslo kommune.– Vil finne en løsning

Det fusjonerte selskapet EDB Ergogroup ledes av Terje Mjøs, som var toppsjefen i Ergogroup.

Kommunikasjonsdirektør Geir Remman, EDB Ergogroup.
Det fusjonerte selskapet EDB Ergogroup ledes av Terje Mjøs, som var toppsjefen i Ergogroup. NY START: Kommunikasjonsdirektør Geir Remman hos EDB Ergogroup satser på at ny ledelse i nyfusjonert selskap skal gjøre det mulig å delta i anbudsrunden om driftskontrakten på opp til 720 millioner kroner. Foto: Espen Zachariassen Espen Zachariassen

Dette selskapet hadde et godt forhold til Oslo kommune. Nå håper kommunikasjonsdirektør Geir Remman at det blir redningen.

– Denne kontrakten er faglig relevant for oss, og vi er kapable til den oppgaven. Nå har vi ny ledelse, så i utgangspunktet bør vi finne en dialog. Vi er opptatt av å finne en løsning og en god tone med kommunen, sier Remman i en kommentar til Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.