ARKIVNYHETER

Oslo Ap stopper Huken pukkverk

(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto)
Bjørn Olav AmundsenBjørn Olav Amundsen
25. mars 2010 - 12:48

Huken pukk- og asfaltverk ligger i Ammerudveien 300 i Oslo, kun ti kilometer fra hovedstadens sentrum. Huken produserer pukk, grus, asfalt og betong, og eies av Oslo Vei AS. Verket ønsker å utvide driften og uttaksgrensene.

Tidligere har SV, Venstre og Rødt vært negative til videre drift og utvidelse av verket, skriver Akers Avis/Groruddalen. Når Oslo Ap nå endelig tar et standpunkt i saken, så vedtar partiet at det ikke vil gå inn for utvidet drift og uttaksgrenser ved verket, skriver avisen. Dermed er det et flertall i byrådet mot planene.

Det var under partiets årsmøte sist helg at vedtaket ble fattet. Partiet mener også at alternative uttaksmuligheter til Huken pukk- og asfaltverk må vurderes og beskrives i planforslaget for verket. I vedtaket bes også byrådet om å utarbeide en plan for etterbruk av området. Dessuten vil partiet at det i konsekvensutredningen for planforslaget for verket skal "legges særlig vekt på å utrede tiltakets virkninger på friluftsliv og naturopplevelser i området."

Ifølge avisen har Oslo Ap brukt fire år på å bestemme seg for å mene noe om denne saken..

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.