IT

Oslo Ap sier ja til datalagringsdirektivet

VIL LAGRE: Under forutsetning av at «loven må representere en god balanse mellom sikring av individenes personvern og borgernes sikkerhet», sier Oslo Ap ja til datalagringsdirektivet.
VIL LAGRE: Under forutsetning av at «loven må representere en god balanse mellom sikring av individenes personvern og borgernes sikkerhet», sier Oslo Ap ja til datalagringsdirektivet. Bilde: Illustrasjon, Simen Håkonsen
20. okt. 2010 - 07:30

Krefter i Oslo Ap har jobbet for at landets største lokallag i landets største parti skulle gå på tvers av partiledelsen og vende tommelen ned for datalagringsdirektivet.

Krever god balanse

Tilhengerne av direktivet vant fram under møtet i representantskapet i Oslo Ap tirsdag kveld. Under forutsetning av at «loven må representere en god balanse mellom sikring av individenes personvern og borgernes sikkerhet» sier Oslo Ap ja til det omstridte EU-direktivet.

På Stortinget er det kun Arbeiderpartiet som går inn for å innføre direktivet som pålegger EØS-land å lagre opplysninger om hvor og når norske borgere går på nett og bruker e-post og mobiltelefon, og hvem det kommuniseres med.

Innholdet i kommunikasjonen skal ikke overvåkes eller lages.

Trenger Høyre

Direktivet er til behandling i regjeringen etter en omfattende høringsrunde. Arbeiderpartiet trenger Høyres støtte for å få flertall i Stortinget, ettersom alle andre partier er imot. Høyre har ennå ikke fattet noe vedtak, men ber regjeringen utrede om nasjonal lovgiving kan erstatte EU-direktivet som arbeidsredskap for politi- og påtalemyndighet.

I vedtaket fra Oslo Aps representantskapsmøte heter det at en forutsetning for å gjøre EUs datalagringsdirektiv til en del av norsk lov (implementering) må være å «bedre påtalemyndighetens kriminalitetsbekjempelse og ivareta den enkeltes personvern». (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.