BYGG

Orklas 16 etasjer høye hovedkvarter på Skøyen er ferdig

Blir arbeidsplass for 900 ansatte.

Orklas hovedkvarter på Skøyen er 16 etasjer på sitt høyeste.
Orklas hovedkvarter på Skøyen er 16 etasjer på sitt høyeste. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
11. mars 2019 - 12:59

Orklas nye hovedkvarter på Skøyen i Oslo ble nokså høytidelig åpnet mandag formiddag – av en nokså uhøytidelig statsråd i pizzalue.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) høstet latter og lystighet blant de rundt 900 Orkla-ansatte som overvar åpningen av konsernets nye hovedkontor på Skøyen mandag formiddag. Han hadde tatt på seg en knallgul lue med stor rød dusk og Grandiosa-logo for anledningen.

Flankert av konsernsjef Peter Ruzicka og eier og styreleder Stein Erik Hagen klippet statsråden en symbolsk snor og erklærte Orklas nye hovedkontor for åpnet. Åpningsseremonien markerte samlingen av alle Orklas virksomheter i Norge under samme tak. Bygget er 16 etasjer høyt.

Orkla city Skøyen
Næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen (med rygg t.v.), konsernsjef Peter A. Ruzicka (midten) og styreleder Stein Erik Hagen (t.h.) under omvisningen ved åpningen av Orklas nye 16. etasjers bygg på Skøyen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Dette blir arbeidsplassen til over 900 av Orklas medarbeidere og hovedbasen til Nordens største merkevareselskap. Det er et topp moderne bygg med høy miljøstandard vi nå flytter inn

Les også

i. Vi skal fylle det med verdiskapende energi, kreativitet, ideer og innovasjoner – til glede for kunder og forbrukere, miljø og samfunn, sa Ruzicka i sin tale.

 

Orkla city Skøyen
Næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen (midten), konsernsjef Peter A. Ruzicka og styreleder Stein Erik Hagen (t.h.) under avdukingen av en statue utenfor det nye Orkla-huset. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Energieffektiv solskjerming

Ifølge totalentreprenør for prosjektet, Skanska Norge er det toale arealet på «Orkla City» cirka 24.000 kvadratmeter (BTA) som fordeler seg på en kjelleretasje og et næringsbygg. Bygget varierer i høyden fra fem etasjer mot Sofienlund i vest og 16 etasjer mot Askekroken i øst. I tillegg kommer en tilsluttet boligblokk med sju etasjer på ca. 1.500 kvadratmeter.

Prosjektet Orkla City er miljøsertifisert Breeam Nor Excellent, som er den nest høyeste utmerkelsen i Breeam.

For å oppnå lavt energiforbruk er det lagt vekt på en godt isolert bygningskropp med utvendig solskjerming som reduserer oppvarmings- og kjølebehovet i bygget, heter det i prosjektbeskrivelsen til Skanska.

Byggestart var oktober 2016. I henhold til opprinnelig fremdriftsplan er bygget vel fire måneder forsinket.

 

Les også

 Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.