PRODUKSJON

Organisasjonsstrid på messetur

26. sep. 2001 - 10:30

Ifeas direktør reagerer sterkt på utspillet:

-Nelfo går langt over streken når de utnytter vår fellereise til Interkama til medlemsverving og markedsføring av en ny interessegruppe for automatisering, mener direktør i Industriens forening for elektroteknikk og automatisering (Ifea), Geir Lae Solberg.

Under en pressekonferanse på Interkama i går hevdet Dag O. Pedersen fra Niad at Ifea har vært orientert om etableringen av Niad helt fra starten av.

Hører ikke hjemme

-Det er riktig at Ifea tidligere er gjort oppmerksom på Nelfos nye automatiseringsinitiativ. Min respons den gangen og nå er at Ifea er svært positiv til at Nelfo tar automatiseringsfaget på alvor for sine egne medlemsgrupper. Men jeg reagerer sterkt på at vårt felles Interkama-arrangement blir utnyttet til å skape blest om Niad og verve medlemmer. Det er et grovt overtramp, tordner Solberg.

Ifea-direktøren hevder at han ikke tidligere er blitt gjort kjent med at Niad ikke bare skal favne medlemmer som allerede hører hjemme under Nelfo-paraplyen, men også verve medlemmer fra Ifeas kjerneområder; industri, offshore, prosess og skip.

Bransjedeling er mulig

-Det vil være naturlig å få til en deling hvor Nelfo konsentrerer seg om bygningsautomatisering, som er svært forskjellig fra industriell automatisering og har sitt naturlige hjemsted hos elektroentrepenører og installatører, sier Solberg.

Ifeas holdning er at det er til bransjens beste å stå samlet. Det prøver organisasjonen å få til blant annet gjennom en ny strategi for den norske elektro- og automatiseringsmessen Eliaden –en strategi som også er forankret i Nelfo.

I går kveld var det høy temperatur på diskusjonen under et middagsarrangement for de 180 nordmennene som er med på de to organisasjonenes Interkama-arrangement.Diskusjonen vil neppe stilne under hjemreisen i dag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.