BYGG

Ordrereservene øker for Veidekke

RESPEKTABLE MARGINER: Konsernsjef Terje Venold i Veidekke kaller marigene respektable, og melder om økende boligsalg.
RESPEKTABLE MARGINER: Konsernsjef Terje Venold i Veidekke kaller marigene respektable, og melder om økende boligsalg. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
11. feb. 2010 - 15:38

Ordrereservene til Veidekkes entreprenørvirksomhet var ved årsskiftet 12,3 milliarder kroner, det er 1,7 milliarder bedre enn ved forrige årsskifte.

–Vår entreprenørvirksomhet klarte å opprettholde gode marginer til tross for vesentlig lavere omsetning, og ordrereserven økte mot slutten av året. Boligproduksjonen og boligsalget tok seg opp i fjerde kvartal, så vi er meget tilfreds med resultatene både for fjerde kvartal og for hele 2009, sier konsernsjef Terje R. Venold.

Omsetningen i 2009 ble 15 558 millioner kroner, mot 19 395 i 2008. Driftsresultatet endte på 495 millioner, langt under 2008-resultatet på 796 millioner. Resultatet per. aksje ble også lavere enn 2008, tre kroner i fjor mot 4,50. Styret foreslår et utbytte på to kroner og femti øre for hver aksje.

Boligsalget øker

– Resultatene etter fjerde kvartal viser at Veidekke har kommet relativt trygt gjennom finanskrisen. Konsernet har en sterk finansiell stilling med en positiv rentebærende posisjon på 101 millioner kroner, og egenkapitalen er styrket med 2,8 poeng til 26,4 prosent. Vi ser videre at ordrereserven og boligsalget øker. Våre interne forbedringsprosesser gir uttelling, og vi har opprettholdt kompetanse og kapasitet i organisasjonen. Jeg mener derfor at Veidekke er godt rustet for 2010, som nok også blir et krevende år, sier konsernsjef Venold.

Men skadeutviklingen har ikke vært god, Veidekke har opplevd tre dødsfall på sine arbeidsplasser og sykefraværet er høyere i Norge enn i Sverige og Danmark.

– HMS må stå øverst på alles agenda, sier Venold.

Respektable marginer

Til tross for et utfordrende marked oppnådde Veidekkes samlede entreprenørvirksomhet gode resultater som følge av god drift og gunstig kostnadsutvikling i leverandørmarkedet. Igjen er det entreprenørvirksomheten i Norge som er hovedmotoren, men også i Danmark og store deler av Sverige når entreprenørvirksomheten meget respektable marginer. I Sverige er det spesielt i Göteborgsregionen markedet er vanskeligst og resultatene svakest. Ordrereserven ved årets utgang økte i Norge med 30 prosent og i Sverige med 29 prosent (i lokal valuta), mens den i Danmark gikk noe tilbake grunnet et meget vanskelig marked.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.