BYGG

Ordreras for Veidekke

Terje R. Venold er konsernsjef i Veidekke ASA.
Terje R. Venold er konsernsjef i Veidekke ASA. Bilde: Scanpix
6. nov. 2008 - 09:06

Veidekke ASAs driftsresultat i tredje kvartal er på 335 millioner kroner. Det er åtte prosent mer enn i samme periode i fjor.

Ordrereserven minker

– Det er jeg meget godt fornøyd med. Fokus på god drift er nøkkelen for å møte nedgangen i bygg- og anleggsmarkedet som nå kommer, sier konsernsjef Terje R. Venold i en pressemelding.

Finansuroen og usikkerheten om den videre utviklingen synes nå godt i Veidekkes ordrebøker.

Ordrereserven for konsernets entreprenørvirksomhet er på 11,2 milliarder kroner. På samme tid i fjor var den på 14,1 milliarder kroner.

Vanskelig å spå

– Vi kommer fra et høyt nivå, og sjelden har det vært vanskeligere å spå om framtiden. Vi er imidlertid godt forberedt, sier Venold.

Veidekkes samlede resultat for tredje kvartal ble 263 millioner kroner, et resultat som er noe svakere enn i samme kvartal i fjor (327 MNOK) på grunn av en nedvurdering av aksjene i Hansa Property Group ASA.

Omsetningen økte til 5.029 MNOK (4 850 MNOK).

Bra i Norge

Den norske entreprenørvirksomheten kunne også i tredje kvartal vise til en betydelig framgang i form av økt omsetning og inntjening.

Omsetningen endte på 2.530 millioner kroner, mot 2.382 millioner kroner i tredje kvartal i 2007.

Resultatet ble 169 millioner kroner mot 135 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultatmarginen har økt fra 5,7 prosent i fjor til 6,7 prosent i tredje kvartal i år.

Nedgangen i boligbyggingen har langt på vei blitt kompensert av høyere aktivitet innen offentlige og private næringsbygg og en styrket anleggssektor, skriver Veidekke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.