NETTARKIV

Ordner i kommunikasjonskaos

29. apr. 2006 - 00:52

– Dette er den største produktlansering i Ciscos historie, og vi kan i alle fall garantere mer effektiv kommunikasjon, sier markedssjef Nils-Ove Gamlem. Produktpakken omfatter til sammen 37 deler, noen nye og noen oppgraderinger. Det dreier seg om IP-baserte produkter, som seg hør og bør for verdens største IP-leverandør.Sømløs overgang

Det kan være en utfordring å få tak rett person på første forsøk. Det er fortsatt gjerne slik at vi forsøker fasttelefonen, deretter mobiltelefonen, uten svar eller blir bedt om å legge igjen beskjed. Deretter forsøker vi kanskje en SMS og en e-post.

– Når vi nå introduserer annen generasjon IP-kommunikasjonsløsninger, vil mye av dette endre seg. Ved å slå ett nummer ringer det både på mobilen, hjemme og på kontoret hos den man søker, sier Gamlem.

Dersom den man ringer opp svarer på mobiltelefonen, kan samtalen overføres uten brudd til det bedriftsinterne trådløse lokalnettet dersom vedkommende er på vei tilbake til kontoret. Det fordrer riktignok mobiltelefon med WLAN-funksjonalitet innebygd. Nokia er allerede på markedet med slike, og de andre produsentene kommer etter for full fart.

På samme måte kan forbindelsen også automatisk føres over til videotelefonen dersom det skulle være behov for det.

Gamlem presiserer at Ciscos løsninger bygger på åpne standarder. – Dersom kunden ikke liker våre terminaler, skal de kunne kjøpe konkurrentens og likevel ha samme funksjonalitet.Full oversikt

Ciscos nye IP-kommunikasjonssystem inneholder elementer som holder oversikten over brukernes status. Systemet vet til enhver tid om en bruker sitter i telefonen, bruker PC-en eller videotelefonen. Denne informasjonen benyttes i sin tur ved innkommende samtaler for å bestemme hvilken kanal som er den mest hensiktsmessige.

Systemet kan også by på noe som går under navnet Customer Interaction Analyzer. Med dette verktøyet kan man få frem det meste fra en samtale, ikke bare selve setningene, men også data om pauser, tonefall, sakte tale, ja nær sagt hva man måtte ønske. Dette skal så kunne brukes i ettertid til skolering av salgsstaben.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.