KRAFT

Ordførere vil stanse russisk atomkraft

Av hensyn til mennesker, natur og miljø burde Kola atomkraftverk legges ned, mener ordførerne, som nå frykter at reaktorene igjen skal få forlenget levetid.
Av hensyn til mennesker, natur og miljø burde Kola atomkraftverk legges ned, mener ordførerne, som nå frykter at reaktorene igjen skal få forlenget levetid.
7. des. 2010 - 07:52

De 27 nordnorske ordførerne ber regjeringen legge mer press på russiske myndigheter for å få på plass en plan for å stenge atomkraftverket på Kolahalvøya.

Les også:

Forlenget levetid

Ordførerne har signert et opprop som mandag ble overrakt statssekretær Erik Lahnstein (Sp) i Utenriksdepartementet av Natur og Ungdom og Norges Naturvernforbund.

– Av hensyn til mennesker, natur og miljø burde Kola atomkraftverk legges ned. Alle de fire reaktorene har en anbefalt levetid på 30 år. De to eldste har foreløpig fått tillatelse til å være i drift 15 år utover den anbefalte levetiden. Neste år skal Kola atomkraftverk søke om tillatelse til drift i 25 år utover det reaktorene er konstruert for, sier Stine Østnor, energimedarbeider i Natur og Ungdoms Russland-prosjekt.

Lovet før

Organisasjonene viser til Soria Moria-erklæringen fra 2005, der det heter at Norge må øke innsatsen for å stanse Kola atomkraftverk.

– Nå er det på tide at disse ordene blir omgjort til faktisk handling, lyder oppfordringen fra ordførerne og naturvernorganisasjonene. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.