Orden på brillene

Orden på brillene
AKTIV 3D-KAMP: Sony, Panasonic og Samsung slår seg sammen med selskapet X6D Limited for å lage en felles standard for aktive 3D-briller.

De fleste som kjøper seg nye TV får en modell med 3D. Grunnen til den store 3D-bølgen var at man tidlig ble enige om hvordan man skulle lagre film på Blu-ray og hvordan man skulle overføre signalet til TV-en via den nye HDMI 1.4-standarden. Men der sluttet enigheten.

Når det gjaldt å overføre bildet fra skjermen til øynene er man avhengig av briller, og her laget alle sine egne.

Halvert oppløsning

Nå har LG men flere andre i kjølvannet valgt å lansere passiv 3D som kan betraktes med et billig par polariserende briller.

Fordelen er et behagelig bilde og veldig billige briller som går om hverandre mellom fabrikantene, men oppløsningen som seeren ser halveres. Annenhver linje polariseres hver vei.

Likevel har passiv TV, som markedsføres som kino-3D, blitt populært.

Men nå kommer mottrekket:

Slår seg sammen

Sony, Panasonic og Samsung, som alle bruker aktive briller, har fått med seg 3D-spesialistene i selskapet X6D Limited i et samarbeid om en felles standard for aktive 3D-briller.

De vil utvikle en felles standard for radiostyrte briller og markedsføre den som en løsning for både TV-er, projektorer, PC-er og i kinoer. Den samme standarden skal inkludere flere infrarøde protokoller som er brukt frem til nå av de tre TV-selskapene.

Det betyr at brillene vil bli bakoverkompatible med årets TV-er når de kommer i løpet av neste år en gang.

Samarbeidet har fått navnet «Full HD 3D Glasses Initiative» , sikkert for å gni det inn at passive briller bare gir den halve oppløsningen.

Les mer om: