JAVA

Oracle har rettet opp Java-feil

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) anbefaler at man oppdaterer så fort som mulig.

Faren over for denne gang.
Faren over for denne gang.

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) anbefaler at man oppdaterer så fort som mulig.

IT-giganten Oracle opplyser mandag at de har rettet opp den kritiske feilen i programvaren Java.

Sikkerhetsbristen i Java-programmet førte til at både Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og NorSIS anbefalte databrukere å deaktivere eller avinstallere programmet inntil produsenten Oracle hadde funnet en løsning.

Særlig ved bruk av betalingsløsninger og innlogging på nettbanker kunne feilen i Java føre til at man ble sårbar for dataangrep, men man kunne også bli angrepet av hackere bare ved å besøke en helt vanlig nettside, hvis denne var infisert fra før.

Produsenten Oracle har fått mye pepper for å ikke ha klart å komme opp med en løsning på problemet, men på sin egne nettside mandag opplyser programvareutvikleren at de har kommet fram til en løsning på problemet.

Alle Java-brukere blir bedt om å laste ned den nye oppdateringen, og NorSIS anbefaler på sine sider at man oppdaterer til siste versjon så snart som mulig.

Oracle er ett av verdens største IT-selskaper med 120.000 ansatte. J

ava finnes i om lag 3 milliarder enheter og er blant den mest brukte programvaren selskapet har utviklet. Java brukes i alt fra telefoner og smartkort til TV-er og datamaskiner.

Les også:

Årets viktigste cyberkrimtrender

Dette risikerer du ved å lagre filer i nettskyen

To av tre selskaper utsatt for flere dataangrep  

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå