IT

Oracle har rettet opp Java-feil

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) anbefaler at man oppdaterer så fort som mulig.

Faren over for denne gang.
Faren over for denne gang.

IT-giganten Oracle opplyser mandag at de har rettet opp den kritiske feilen i programvaren Java.

Sikkerhetsbristen i Java-programmet førte til at både Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og NorSIS anbefalte databrukere å deaktivere eller avinstallere programmet inntil produsenten Oracle hadde funnet en løsning.

Særlig ved bruk av betalingsløsninger og innlogging på nettbanker kunne feilen i Java føre til at man ble sårbar for dataangrep, men man kunne også bli angrepet av hackere bare ved å besøke en helt vanlig nettside, hvis denne var infisert fra før.

Produsenten Oracle har fått mye pepper for å ikke ha klart å komme opp med en løsning på problemet, men på sin egne nettside mandag opplyser programvareutvikleren at de har kommet fram til en løsning på problemet.

Alle Java-brukere blir bedt om å laste ned den nye oppdateringen, og NorSIS anbefaler på sine sider at man oppdaterer til siste versjon så snart som mulig.

Oracle er ett av verdens største IT-selskaper med 120.000 ansatte. J

ava finnes i om lag 3 milliarder enheter og er blant den mest brukte programvaren selskapet har utviklet. Java brukes i alt fra telefoner og smartkort til TV-er og datamaskiner.

Les også:

Årets viktigste cyberkrimtrender

Dette risikerer du ved å lagre filer i nettskyen

To av tre selskaper utsatt for flere dataangrep  

Les mer om: