Årets budskap fra Oraclesjefen Larry Ellison er å få maskinvaren til å snakke mer effektivt med programvaren, og det er selvfølgelig oppkjøpet av Sun for et par år siden som skal får fart på sakene.
Her skal vi ha ti ganger mer ytelse og ti ganger mer verdi for kundene var ordren sjefen for systemer fikk fra Ellison. Og nå har han levert sakene, i følge Ellison selv.
Stor ytelsesgevinst
Det selskapet sier de har gjort, er å utnytte fordelen av å ha kontroll på hele kjeden fra maskinvare til programvare.
Når alt kan optimaliseres på denne måten, gir det en voldsom gevinst på ytelsessiden. Ikke ulikt metoden Apple har tenkt på i alle år.
En av fordelene ved å integrere hele kjeden slik, er at alt kan administreres med et felles styringsverktøy.
Bedre analyse
En av de store boksenyhetene var en egen server for forretningsanalyse.
Exalytics, som de kaller den, kan kjøre analyser fra ulike datakilder. Det gjør det i parallelt i stedet for serielt, og den gjør det i RAM i stedet for å skifte data inn fra disk.
Slikt blir det fart av: Dette går tjue ganger raskere enn før.
Big data
Big Data Appliance er en annen voldsomt utstyrt maskin.
Den er bygget som en klynge med inntil 18 servere bundet sammen med norskutviklet Infiniband. Hver av serverne har 48 GB i RAM som kan kobles sammen på denne måten.
Det spesielle er kanskje at de ikke bruker Suns Sparc-prosessorer, men Intelprosessorer med 12 noder per server. Hvert Big Data-skap kan kobles til hele 432 TB lager. Det kan høres voldsomt ut, men med tanke på hvor raskt datamengden øker kan det raskt blir behov for slike monstre som kan hente ut analyser og informasjon fra enorme høystakker.
Maskinen sørger først og fremst for å lagre dataene. Deretter bruker den prosessorkraften og det sammenkoblede minneområdet til å redusere datamengden som trengs til analyser til en brøkdel. Til slutt gjør den analysene og presenterer dem.
Og smått
Det er ikke bare de store bedriftene som skal få glede av Oracles nylanseringer. S
elskapet vil også tekkes de små og mellomstore, og en komplett databaseklynge i en boks kommer nå til under 300.000 kroner.
ERP i veien
Ifølge analyseselskapet Gartner mener rundt 70 prosent av alle ledere at de eksisterende tunge forretningssystemene slik som ERP-systemet er i veien for raske endringer i bedriften.
Det som så ut som den store løsningen for ti, femten år siden er blitt en klamp om foten.
Det har Oracle tatt konsekvensen av, og brutt opp de store altomfattende systemene i mindre komponenter bundet sammen med SOA, slik at de lettere kan settes sammen og tilpasses den enkelte bedrifts behov.
Programvarekomponenter
Oracle har også uttalt at de vil lage en ny generasjon av programvaren sin basert på små moduler bundet sammen med SOA – Service Orientert Arkitektur.
For seks år siden lovte de at de i løpet av fire år skulle bygge om programvaren sin mot dette målet. Det gikk ikke helt som planlagt. I mellomtiden måtte man ta hensyn til nettskyen og sosiale nett. Så det tok seks år, men nå er nye Fusion Application her.
– Vi er først ute med en komplett portefølje som dekker alle behov i bedriftenes forretningssystemer og som kan kjøre på samme programvare enten det skjer på en lokal maskin, i nettskyen eller i en hybridløsning mellom de to, sier adm. direktør i Oracle Norge, Tore Bjelland.