ARBEIDSLIV

Optimistiske teknologer

12. aug. 2001 - 22:24

Det går frem av en undersøkelse av hvorfor kvinner slutter/fortsetter i Forsvaret, gjennomført av Forsvarsdepartementet.

Formålet har vært å kartlegge faktorer som påvirker kvinnenes valg om å bli eller slutte. Av 822 kvinner ansatt i Forsvaret deltok 499 i spørreundersøkelsen.

Kvinneandelen i Forsvaret er på seks prosent – en prosent lavere enn målsettingen. I teknisk bransje er kvinneandelen enda lavere.

Bedre muligheter for å kombinere jobb og familie, større fleksibilitet i arbeidssituasjonen, mer anerkjennelse, bedre lønn og utdanningsmuligheter er faktorer som kvinnene trekker frem som viktige for å fortsette.

Hver tredje kvinne i Forsvaret mener menn og kvinner blir behandlet ulikt.

På bakgrunn av resultatene i spørreundersøkelsen, vil Forsvarsdepartementet gjennomføre ulike tiltak. Som en prøveordning vil familier med barn under 12 år, som er aleneforsørgere eller der begge foreldrene er ansatt i Forsvaret, få tilbud om gratis barnepassreiser. Familiene får rett til fire gratisreiser i året, det vil si at barnevakter får gratis transport til tjenestestedet, eller at barna får dekket reisen til barnevakten, når foreldre skal på øvelse eller tjenestereise. Forsvarsdepartementet har satt av sju millioner kroner til formålet.

Dpartementet har videre satt som mål at barnehagedekningen skal være 90 prosent innen august 2003. Tiltak for å fremme kvinnenes arbeidssituasjon vil videre bli iverksatt i den nye forsvarsorganisasjonen. (hl)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.