NYHETSBREV

Optimistisk oljeanalyse

Automatisering blir viktigere i oljebransjen, til tross for fallene oljepriser

Fem års fremskrviing for vekst i investeringer i instrumentering og automatisering fra Global Automation Research
Fem års fremskrviing for vekst i investeringer i instrumentering og automatisering fra Global Automation Research Bilde: Automation World
Joachim Seehusen
4. feb. 2015 - 07:00

Oljeindustrien vil fortsatt investere i automatisering spår det amerikanske magasinet Automation World. I en artikkel fra november i år siterer magasinet Emerson-direktør Steve Sonnenberg på at antall prosjekter som overstiger en milliard dollar er firedoblet de siste ti årene, og spør så: kan det vare?

Svaret skal være ja, og Automation World viser til en rapport fra Global Automation Research som konkluderer med at i et fem års perspektiv fra 2013 til 2018 vil CAGR, Compound Annual Growth Rate ligge på over syv prosent for olje- og gassindustrien. CAGR er et tall for gjennomsnittlig årlig resultatforbedring, det vil si at dersom Global Automation Research har rett, vil oljeindustrien ha en årlig vekst i resultatene på drøyt syv prosent.

Det amerikanske instituttet opprettholder spådommen til tross for fallende oljepriser, med forbehold om hvor dypt oljeprisene vil falle. Om instituttet har rett krever det fortsatte investeringer i olje- og gassnæringen, og midlene vil være tilgjengelige.

Les om: 2015 – et utfordrende år?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.