BYGG

– Optimismen i boligmarkedet er tilbake

Skanska-direktør Petter Eiken peker på lav kontrahering i fjor som årsak til at konsernet hans omsetter lavere i år.
Skanska-direktør Petter Eiken peker på lav kontrahering i fjor som årsak til at konsernet hans omsetter lavere i år. Bilde: Joahim Seehusen
Stein Jarle Olsen
23. juli 2010 - 10:01

Resultatet for konsernet Skanska i første halvår endte på 231 millioner kroner. Det er noe opp fra 178 millioner på samme tid i fjor.

Som i fjor

Skanska Norge og Skanska Bolig omsatte til sammen for 4,8 milliarder kroner, omtrent på nivå med første halvår i 2009.

For entreprenørvirksomheten Skanska Norge var omsetningen på 2,3 milliarder kroner i andre kvartal. Det ga et resultat før skatt på 65 millioner, og en resultatmargin på 2,8 prosent.

Driftsresultatet så langt i år er på 157 millioner kroner.

– Lav kontrahering i første kvartal 2009 gjør at omsetningen er noe lavere enn på samme tid i fjor. Kvartalsresultatet er preget av økt innslag av produksjon i prosjekter som ble kontrahert siste halvår 2009. Dette er prosjekter med pressede marginer. Det er imidlertid god drift i en rekke prosjekter som er i avslutningsfasen, og dette bidrar positivt, sier administrerende direktør Petter Eiken i Skanska Norge.

Så langt i år har entreprenøren inngått kontrakter for 5,4 milliarder kroner, hvorav den største var nytt kontorbygg til IT Fornebu til en verdi av 1,13 milliarder kroner.

Optimismen tilbake

Skanska Bolig konkluderer i en pressemelding med at optimismen i boligmarkedet er tilbake.

Lavt rentenivå og oppdemmet etterspørsel etter boliger gjør at det er godt salg i mange av selskapets prosjekter.

– Ved utgangen av andre kvartal har vi solgt dobbelt så mange leiligheter som vi gjorde i 2009, sier salgs- og markedsdirektør Margrethe Kielland.

Les mer om: