IT

Optimisme i Telenor

Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, kunne presentere et bedre resultat enn ventet etter første kvartal for 2010.
Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, kunne presentere et bedre resultat enn ventet etter første kvartal for 2010. Bilde: Scanpix

Telenor leverte et bedre driftsresultat for første kvartal enn ventet.

Selskapet mener kvartalsrapporten lover godt for framtiden.

Sterk kontantstrøm

Driftsresultatet endte på 3.030 millioner kroner (mot 4.034 samme periode i fjor). Det var sterkere enn hva analytikerne hadde ventet seg på forhånd.

Den positive kontantstrømmen på nær 5 milliarder kroner er også sterkt, men lave investeringer er en faktor i bildet her, skriver Dagens Næringsliv.

– Telenor-konsernet startet året med et sterkt kvartal. Trendene i Asia og Norden er positive og jeg er glad for å se at Telenor igjen hadde oppsving i organiske inntekter, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Dårligere resultat

Omsetningen endte på 23.952 millioner (mot 24.614 i samme kvartal i fjor), mens resultatet før skatt er 2.039 millioner (mot 3.174), viser rapporten. Disse resultatene var noe svakere enn ventet.

Rettsaffæren i Russland har vært et mareritt for Telenor, der det lenge så ut til at milliarder skulle gå tapt. Nå er imidlertid VimpelCom-transaksjonen lukrativ.

– Fullføringen av transaksjonen var en milepæl for Telenor-konsernet. De solide virksomhetene til VimpelCom, kombinert med en betydelig forbedret styringsstruktur, danner et godt grunnlag for framtidig verdiskapning, sier Baksaas.

Antall abonnenter økte i fjor med 5 millioner. Selskapet har nå 179 millioner abonnenter totalt. (©NTB)

Les mer om: