NYHETSBREV

Optimalisert arbeidsflyt

Versjon 2.5 av Eplan Harness proD ble tilgjengelig i oktober.

6. jan. 2016 - 04:53
Vis mer

Utviklingsavdelingen har fokusert på optimering av brukeres arbeidsflyt og et stort hovedpunkt er sammenkoblingen av 3D ledningsnettsystemet til Eplan plattformens sentrale deleadministrasjon. Dette representerer en milepæl i integrert datastyring, skriver selskapet i en pressemelding.

Ett system

Bruker har da kun ett sentralt deleadministrasjonssystem hvor de har tilgang til hele prosjektfremgangen. Dette reduserer arbeidet som behøves for å opprettholde masterdatabaser og muliggjør kontinuerlig arbeidsflyt fra diagrammer til produksjonsdokumentasjon. Arbeid med masterdata har blitt videre optimert igjennom deriveringen av 2D-symboler – som kreves for nailboard-tegning – fra eksisterende 3D-data. Dette er spesielt effektivt siden 3D-komponentdata allerede kreves. Eksisterende data blir derved gjenbrukt – manuell opprettelse av komponentsymboler er unødvendig.

Enkel komponentplassering i 3D

Eplan Harness proD har som målsetting å levere et brukervennlig 3D-system for ledningsnettdesign. Elektroingeniører har ofte begrenset erfaring med kompliserte MCAD-systemer og drar derfor fordel fra en brukervennlig tilnærming. For eksempel, ved å plassere en komponent, slik som en kontakt innenfor 3D-området, muliggjøres valget av referansepunkter, kanter og områder. Dette forenkler plasseringsprosessen. En forhåndsvisningsfunksjon hjelper brukere med å oppnå riktig plassering ved første forsøk, dette unngår behovet for etterjusteringer. Brukere som bruker AutoCAD kan se frem til en veldig forbedret importfunksjon. Importerte DWG- og DXF-tegninger kan endres i Versjon 2.5 med uthenting av alt relevant innhold.

Les også: Skal effektivisere ingeniørene

Raskere kabelføring

Versjon 2.5 av Eplan Harness proD inkluderer mange nye funksjoner – for eksempel, feste av et 3D-objekts plassering, muligheten til å plassere startpunktet til en ny bunt i et ledningsnett inn i eksisterende bunter, og automatisk kabelføring. For å støtte produksjonen kan ledningsfarger vises i kontaktsymbolet på nail-bordet. Produksjonen kan derved bruke tegningen til å identifisere riktig plassering av en ledning på en kontakt. Søk i ledningslisten etter den nødvendig informasjonen er ikke lengre nødvendig og produksjonsprosessen blir raskere.

Eplan Harness pro 2.5, eksempelbilde.
Eplan Harness pro 2.5, eksempelbilde.

Fleksibilitet i nailboard-design

Det finnes også mange nye funksjoner i nailboard-design som vil vekke interesse blant brukere. Eplan Harness proD 2.5 har separert «datalaget» fra «visningslaget». Dette kan kanskje høres teknisk ut, men det gir brukere enorm fleksibilitet ved nailboard-design. Visningskonfigurasjoner muliggjør forskjellig visning av en tegning uten å måtte endre dataene, f.eks. i henhold til et selskaps interne tegningsstandarder. Dette gir bedre fleksibilitet. Partibehandling av oppdateringer er lagt til prosjektstyringsdelen av Eplan Harness proD. Behovet for evalueringer av tegningsoppdateringer oppdages og partibehandles for å videre redusere prosjektstyringsarbeidet. Funksjoner som den automatiserte oppdateringen av bibliotekdeler eller de nye støttete CAD-formatene er blant de mange forbedringene som øker effektiviteten i ledningsnettprosjekter og gjør arbeidsflyt raskere.

 

Kilde: Eplan Software & Service.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.