NYHETSBREV

Optimalisert arbeidsflyt

Versjon 2.5 av Eplan Harness proD ble tilgjengelig i oktober.

Eplan Harness pro 2.5, eksempelbilde.
Eplan Harness pro 2.5, eksempelbilde.Bilde: Eplan

EPLAN Software & Service

EPLAN Software & Service utvikler ingeniørløsninger som akselererer produktutviklingsprosessen. Tverrfaglige ekspertsystemer forsikrer en maksimal produktivitet og dataintegrasjon. EPLAN utvikler skreddersydde PDM- og PLM-konsepter tilpasset kundene og tilbyr omfattende tjenester slik som tilpasning, konsultering og opplæring. Høy kompetanse, en praktisk tilnærming og internasjonal tilstedeværelse er faktorene for suksess.

EPLAN er en del av Rittal International og dermed med i Friedhelm Loh Gruppen med 11500 ansatte verden over og generert inntekt på rundt € 2,2 milliarder i 2011. EPLAN er derfor et synonym for kontinuitet og investeringssikkerhet. Selskapet er representert i 50 land og støtter 45 000 kunder med mer enn 110 000 installasjoner.

«Efficient Engineering» som er selskapets motto understreker resultatet av optimaliserte, effektive prosesser som holder våre kunder konkurransedyktige på lang sikt.

Utviklingsavdelingen har fokusert på optimering av brukeres arbeidsflyt og et stort hovedpunkt er sammenkoblingen av 3D ledningsnettsystemet til Eplan plattformens sentrale deleadministrasjon. Dette representerer en milepæl i integrert datastyring, skriver selskapet i en pressemelding.

Ett system

Bruker har da kun ett sentralt deleadministrasjonssystem hvor de har tilgang til hele prosjektfremgangen. Dette reduserer arbeidet som behøves for å opprettholde masterdatabaser og muliggjør kontinuerlig arbeidsflyt fra diagrammer til produksjonsdokumentasjon. Arbeid med masterdata har blitt videre optimert igjennom deriveringen av 2D-symboler – som kreves for nailboard-tegning – fra eksisterende 3D-data. Dette er spesielt effektivt siden 3D-komponentdata allerede kreves. Eksisterende data blir derved gjenbrukt – manuell opprettelse av komponentsymboler er unødvendig.

Enkel komponentplassering i 3D

Eplan Harness proD har som målsetting å levere et brukervennlig 3D-system for ledningsnettdesign. Elektroingeniører har ofte begrenset erfaring med kompliserte MCAD-systemer og drar derfor fordel fra en brukervennlig tilnærming. For eksempel, ved å plassere en komponent, slik som en kontakt innenfor 3D-området, muliggjøres valget av referansepunkter, kanter og områder. Dette forenkler plasseringsprosessen. En forhåndsvisningsfunksjon hjelper brukere med å oppnå riktig plassering ved første forsøk, dette unngår behovet for etterjusteringer. Brukere som bruker AutoCAD kan se frem til en veldig forbedret importfunksjon. Importerte DWG- og DXF-tegninger kan endres i Versjon 2.5 med uthenting av alt relevant innhold.

Les også: Skal effektivisere ingeniørene

Raskere kabelføring

Versjon 2.5 av Eplan Harness proD inkluderer mange nye funksjoner – for eksempel, feste av et 3D-objekts plassering, muligheten til å plassere startpunktet til en ny bunt i et ledningsnett inn i eksisterende bunter, og automatisk kabelføring. For å støtte produksjonen kan ledningsfarger vises i kontaktsymbolet på nail-bordet. Produksjonen kan derved bruke tegningen til å identifisere riktig plassering av en ledning på en kontakt. Søk i ledningslisten etter den nødvendig informasjonen er ikke lengre nødvendig og produksjonsprosessen blir raskere.

Eplan Harness pro 2.5, eksempelbilde. Eplan

Fleksibilitet i nailboard-design

Det finnes også mange nye funksjoner i nailboard-design som vil vekke interesse blant brukere. Eplan Harness proD 2.5 har separert «datalaget» fra «visningslaget». Dette kan kanskje høres teknisk ut, men det gir brukere enorm fleksibilitet ved nailboard-design. Visningskonfigurasjoner muliggjør forskjellig visning av en tegning uten å måtte endre dataene, f.eks. i henhold til et selskaps interne tegningsstandarder. Dette gir bedre fleksibilitet. Partibehandling av oppdateringer er lagt til prosjektstyringsdelen av Eplan Harness proD. Behovet for evalueringer av tegningsoppdateringer oppdages og partibehandles for å videre redusere prosjektstyringsarbeidet. Funksjoner som den automatiserte oppdateringen av bibliotekdeler eller de nye støttete CAD-formatene er blant de mange forbedringene som øker effektiviteten i ledningsnettprosjekter og gjør arbeidsflyt raskere.

 

Kilde: Eplan Software & Service.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.