NYHETER

OPS-entreprenør frikjent for krav på 270 mill kroner

Agder lagmannsrett slo 26. april 2013 fast at Reinhold Meister ikke er ansvarlig for noen del av milliardunderskuddet etter byggingen av firefelts E18 mellom Grimstad og Kristiansand. Dermed blir Kristiansand tingretts dom fra 2011 stående.

Fra nye E18-parsellen som ble åpnet i dag mellom Lillesand og Grimstad. Strekningen Lillesand-Kristiansand åpnes om kort tid da den ikke var klar til åpningen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
Fra nye E18-parsellen som ble åpnet i dag mellom Lillesand og Grimstad. Strekningen Lillesand-Kristiansand åpnes om kort tid da den ikke var klar til åpningen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Bilde: Schrøder, Tor Erik
29. apr. 2013 - 16:12

Tyske Bilfinger og danske Pihl & Søn hevdet at Reinhold Meister GmbH hadde forpliktet seg til å dekke 20 prosent av tapet i veiprosjektet, et tap i størrelsesorden 1,3 milliarder kroner. Reinhold Meister har nå blitt frikjent for dette kravet i to instanser.

Lagmannsretten fastslår, i likhet med tingretten, at Meister ikke er ansvarlig for underskuddet i OPS-prosjektet. Bakgrunnen for det avviste kravet var en avtale partene inngikk i 2007. Saksøkerne hevdet at avtalen innebar at Meister gikk fra å være underentreprenør til å bli deltager i prosjektselskapet CJV E18, og derfor få økonomisk ansvar for prosjektet. Bilfinger og Pihl krevde Meister for 270 millioner kroner. Dette avviste lagmannsretten. I tillegg er Meister tilkjent saksomkostninger med 7 millioner kroner for tingrett og lagmannsrett.

Meister var representert av Advokatfirmaet Grette. – Lagmannsretten har fattet en riktig avgjørelse i en komplisert og betydningsfull sak, sier advokat Jacob S. Bjønness-Jacobsen, som sammen med Ole-Jacob Farstad og Erlend Stenberg representerte konkursboet til Reinhold Meister GmbH. Han understreker imidlertid at dommen ikke er rettskraftig før ankefristen til Høyesterett er utløpt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.