Oppsummering av veisatsingen i statsbudsjettet 2019

E18 mellom Tvedestrand og Arendal er en av strekningene som planlegges åpnet neste år.
E18 mellom Tvedestrand og Arendal er en av strekningene som planlegges åpnet neste år. Foto: Nye Veier/webkamera
NTB
8. okt. 2018 - 15:41

-Regjeringen foreslår å bevilge 37,1 milliarder kroner til veiformål i 2019, en økning på 3,2 prosent fra inneværende år.

-Til sammen skal det åpnes 104 kilometer firefelts motorvei i 2019. E6 Sandvika-Wøyen i Akershus og riksvei 13 Ryfast og Eiganestunnelen er blant de største veiene som åpnes i løpet av året. I tillegg har Nye Veier AS planlagt å åpne E18 Tvedestrand-Arendal og E18 Rugtvedt-Dørdal, samt delstrekningen E6 Kolomoen-Kåterud.

-Statens vegvesen skal starte opp to nye veiprosjekter: E39 Betna-Vinjeøra-Stormyra i Møre og Romsdal og Trøndelag, og riksvei 5 Kjøsnesfjorden i Sogn og Fjordane.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

-Nye Veier AS skal starte flere prosjekter: E6 Ranheim-Åsen og E6 Kvål-Melhus på strekningen E6 Ulsberg-Melhus i Trøndelag, E39 Kristiansand vest-Lyngdal og alle tre delstrekningene på E6 Moelv-Øyer.

-Det er også foreslått bevilgninger til forberedende arbeid på E18 Retvet-Vinterbro i Akershus og de to OPS-prosjektene riksvei 555 Sotrasambandet i Hordaland og E10/riksvei 85 Tjeldsund-Gullesfjordbotn-Langvassbukta i Troms og Nordland.

-5,7 milliarder kroner er satt av til vedlikehold og fornyingstiltak på riksveier, noe som ifølge Samferdselsdepartementet vil redusere vedlikeholdsetterslepet med 1,8 milliarder.

-1,1 milliarder er øremerket fylkesveier. Pengene går hovedsakelig til tunnel-, fjell- og skredsikring og bygging av gang- og sykkelvei langs eksisterende veistrekninger. I tillegg kommer 1,8 milliarder via Kommunal- og moderniseringsdepartementets budsjett.

LES OGSÅ: Regjeringen foreslår å bruke 73,1 milliarder kroner på samferdsel neste år

LES OGSÅ: Vegdirektøren: – Med 31,7 milliarder kroner holder Statens vegvesen trykket oppe

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.