NYHETER

Oppstart på rv 23 utsettes

Versting-strekningen på rv 23 langs Lierstranda på tverrforbindelsen mellom Drøbak og Drammen får ikke oppstart i 2015.

Det blir en befirelse for bilistene å komme bort fra dagens 30-soner når den nye rv 23-strekningen mellom Dagslett og Lier kommer på plass. Men oppstart blir tidligst i 2015.
Det blir en befirelse for bilistene å komme bort fra dagens 30-soner når den nye rv 23-strekningen mellom Dagslett og Lier kommer på plass. Men oppstart blir tidligst i 2015.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
10. des. 2013 - 10:41

30-sonene og køene vil dermed vare i mange år fremover på den sterkt trafikkbelastede rv 23 langs Lierstranda.

Statens vegvesen melder at det vil ikke være mulig å starte bygging i 2015, slik det ble sagt under arbeidet med reguleringsplanen. For å kunne starte byggeplanlegging trengs det finansiering og en vedtatt reguleringsplan.

Reguleringsplanen ble vedtatt i juni i år. Etter vedtaket av reguleringsplanen er det kommet inn klager på vedtakene. Klagene behandles nå av kommunene før den sendes til behandling hos Fylkesmannen i Buskerud.

 

Ikke prioritert av regjeringen

Det er ikke satt av midler til prosjektet i statsbudsjettet for 2014. Inntil bevilgningen er avklart forbereder Statens vegvesen oppstart av byggeplanleggingen. Forslaget ble sendt til fylkeskommunene 20. september, med frist for uttalelse 10. desember 2013. Handlingsprogrammet vil bli stadfestet av vegdirektøren og offentliggjort 31. januar 2014.

I tillegg skal bompengefinansieringen av prosjektet behandles politisk i berørte kommuner, Buskerud fylkeskommune og i Stortinget. Det jobbes mot vedtak i Stortinget våren 2015.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.