INDUSTRI

Oppsigelser i Elkem

Elkem Carbon må si opp folk. Men de overflødige har muligheter hos søsterselskapet Elkem Solar, som fremdeles trenger folk.
Elkem Carbon må si opp folk. Men de overflødige har muligheter hos søsterselskapet Elkem Solar, som fremdeles trenger folk. Bilde: Elkem Solar
Camilla Aadland
5. jan. 2009 - 10:03

Frem til september i høst var fabrikken en pengemaskin, med høy etterspørsel og gode priser.

De 85 ansatte jobbet masse overtid. Men så stoppet plutselig alt opp, og ordrer ble kansellert.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

50 millioner i pluss

– Finanskrisen kom for sent til å ødelegge resultatet vårt. Vi vil gå med 50 millioner i pluss på en omsetning på mellom 400 og 450 millioner kroner. Men slik situasjonen ble utover høsten, måtte vi gjøre noe, sier fabrikksjef Johannes Tofte til Aftenposten .

Han sendte ut permitteringsvarsel til samtlige ansatte, med beskjed om full driftsstans de siste to ukene i desember og den første uken av januar i begynnelsen av november.

Ville unngå oppsigelser

– Jeg trodde vi skulle unngå oppsigelser. Håpet var jo at ordretørken skulle gå over. Men da vi så at dette kunne trekke ut, trakk vi tilbake permisjonsvarslene og bebudet oppsigelser i stedet, sier fabrikksjefen til Aftenposten.

Nå skal staben reduseres til 70 mann. I tillegg skal alle midlertidig ansatte bort.

Muligheter i Elkem Solar

Elkem Carbon er verdens største produsent av elektrisk kalsinert antrasitt og elektrodemasse, som brukes til å lage aluminium og stål. Fabrikken har en markedsandel på 65 prosent i Europa.

De ansatte ved Elkem Carbon er oppfordret til å søke ledige stillinger ved søsterselskapet Elkem Solar, som fremdeles trenger folk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.