ARBEIDSLIV

Oppsagte blir telekonsulenter

Finn Halvorsen
2. okt. 2002 - 10:30

Noen kan puste lettet ut i Grimstad - ihvertfall i noen måneder. Det svenske konsulentselskapet Teleca tar over 70 av de 188 medarbeiderne som berøres av nedleggelsen av GPRS-virksomheten i Grimstad.

- Vi er svært glade for at vi gjennom avtalen med Teleca har lykkes med å finne nye, utfordrende oppgaver til en stor andel av de som berøres når GPRS-virksomheten i Grimstad opphører, sier administrerende direktør Tor Ø. Frydenberg i Ericsson AS.

- Teleca er en solid partner med bred erfaring innenfor utviklingsvirksomhet. Vi arbeider videre med å hjelpe så mange som mulig av de øvrige over i nytt arbeid utenfor Ericsson, sier Frydenberg, og fremhever en rekke initiativ og støtte fra miljøet i Grimstad.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- Dette er verdifulle bidrag i arbeidet med å sikre at både kompetanse og arbeidsplasser opprettholdes.

Sikret i ett år

Teleca er lovet oppdrag for Ericsson ett år fremover. Hva som skjer deretter er høyst usikkert.

- I dagens vanskelige telemarked vil det ikke være mulig å overleve med en såpass stor konsulentvirksomhet. Selskapet vil måtte ha egen produktutvikling i tillegg om de skal lykkes, sier NIF- og NITO-tillitsvalgte Lars Schei og Raymond Haugli i en felles kommentar til Agderposten. Ingen av dem har fått jobb i Teleca.

I godt selskap

Grimstad er ikke alene om å rammes av at Ericsson-konsernet nå kvitter seg med store deler av sin utviklingsvirksomhet.

I de svenske småbyene Karlstad, Luleå, Umeå og Skellefteå er det nå klart at TietoEnator overtar 860 ansatte i begynnelsen av november. Disse jobber med utvikling både innen mobile og faste nett.

Kjøpesummen oppgis til å være 500 millioner svenske kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.