IKT

Oppsagt ett sted - uegnet et annet

Teknisk direktør Snorre Kjesbu i Tandberg.
Teknisk direktør Snorre Kjesbu i Tandberg.Bilde: Odd R. Valmot

Flere norske teknologibedrifter er på jakt etter datafolk med høy kompetanse.

Nå er det dessverre ikke slik at de som er overtallige ett sted, automatisk passer inn i bedrifter som er på jakt etter nye kloke hoder.

Det er ofte snakk om høyt spesialisert kompetanse. Bildet blir enda tydeligere når man vet at Telenor, til tross for at flere hundre ingeniører må gå, samtidig også ansetter nye.Rekordvekst

Tandberg har hatt en eventyrlig vekst de siste årene, faktisk så mye som gjennomsnittlig 40 prosents omsetningsøkning de siste ti årene. – Derfor er vi på kontinuerlig jakt etter dyktige ingeniører, sier teknologidirektør i Snorre Kjesbu.

Tandbergs forsknings- og utviklingsavdeling er blant verdens ledende på sitt felt. De er ute etter folk med høyt spesialisert kompetanse innen både maskinvare- og programvareutvikling. Det kan være alt fra høyhastighets digital signalprosessering, sanntidssystemer, C/C++ , Java og .net programmerere til folk med Linux-erfaring. Og alt skal kobles til teknologier fra Microsoft og IBMs verdener.

De som har sett Tandbergs produkter, vil også se at de setter inn betydelige ressurser på design. Her trengs spesialkompetanse. Teknologiutviklingen må også sikres mot kopiering. De søker derfor også etter patentingeniører. - Patenter og immaterielle rettigheter er svært viktig for Tandberg og et område vi har hatt fokus på i lang tid, sier Kjesbu.Flere kilder

Finner de så all denne kompetansen i Norge? – Vi har rekruttert mange flinke folk i Norge, sier Kjesbu. – Men vi tar den tiden som trengs for å finne de rette menneskene, og det gjelder både faglige kvalifikasjoner og personlige egenskaper. Vi søker som nevnt nå etter 50 nye medarbeidere, men det er ikke slik at alle må inn på mandag.

I tillegg har Tandberg også skaffet seg komplementær kompetanse gjennom ulike bedriftsoppkjøp i utlandet, blant annet Ridgeway i England og Ivigo i Nederland. På disse stedene blir kompetansen videre utbygget innen deres spesialfelter. Men Tandberg har foreløpig ingen planer om å etablere seg med egne utviklingsavdelinger i land som for eksempel India.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.