NETTARKIV

OppRydningen har startet

Trond Heggelund
10. apr. 2008 - 15:01
Vis mer

- Jeg innrømmer at jeg tenkte meg flere ganger om før jeg sa ja til jobben. De har vært hardt ut å kjøre, for å si det sånn. Alle de involverte i korrupsjonssaken er ute av selskapet, og det var helt avgjørende for at jeg sa ja til jobben. Det å bedre omdømmet til selskapet er jobb nummer 1 – ikke bare for meg – men for alle i selskapet. Vi skal sammen bedre etikken og forretningsmoralen, sier Jan Eigil Rydningen.

I fjor høst begynte prosessen med å hente inn nestoren Rydningen til Fujitsu Siemens. Nevn navnet Rydningen til nesten hvem som helst i IT-bransjen, og du vil få vite at dette er mannen som fikk Compaq til å bli et kanon-datamerke i Norge.

Inn i manesjen igjen

Han omtales av tidligere kolleger som ”utrolig dyktig”, ”dønn ærlig” og ” en mann av hel ved”. Og det er akkurat disse egenskapene, i lag med hans motivasjonsevner innen datasalg og mangeårige IT-kompetanse, som har gjort at styret til Fujitsu Siemens valgte nettopp Jan Eigil Rydningen.

Rydningen startet Compaq Computer i Norge (nå HP) i 1989, og ledet det frem til 1998 – da med en omsetning på mer enn to milliarder kroner. Han har også vært konsernsjef i TeleComputing.

Den nye Fujitsu Siemens-sjefen kommer nå sist fra stillingen som direktør for teknologi, kunnskap og innovasjon i Handels- og Sevicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Men som gammel ”sirkushest” sier Rydningen at han ikke klarte å holde seg borte fra IT-bransjen lengre; – Jeg bare måtte inn i manesjen igjen!

Årets dataleder to ganger

Rydningen er kjent som en av IT-bransjens dyktigste toppledere. Og det var ikke uten grunn at han ble utnevnt til årets dataleder i 1993 av Kapital Data og i 1998 av Computerworld. Sånn skapes det store forventninger av når han nå har tatt direktørstolen i Fujitsu Siemens.

- Jeg har ikke jobbet her så lenge, men det er med glede at jeg ser at vi har trivelige salgstall. Ikke bare på bærbare PC-er, men også innenfor andre segmenter i vår portefølje. Noe det første jeg vil ta fatt på er å forbedre distribusjonen vår. Der er det mye å hente. Vi skal også bli bedre på high end-markedet, integrasjon og ”services”, som jeg ser har en positiv salgsutvikling, sier Rydningen.

Til angrep på HP

Fujitsu Siemens Computers i Norge er organisatorisk styrt fra fra dronningens København, men businessen er lokal i Norge, opplyser Rydningen.

Selskapet han har kopmmet inn i er kjent for å lage gode PC-er. Det mange tidligere kolleger av Rydningen spør seg er om han vil gå i strupen på sin tidligere arbeidsgiver Compaq, som nå er HP?

- På bærbare PC-er er HP vår argeste konkurrent i lag med IBM, eller Lenovo, som de heter i dag. Vi er i dag rangert på 3. eller 4. Plass i det norske markedet, avhengig av hvordan du regner. Jeg hadde ikke tatt denne jobben dersom jeg ikke mente at vi kunne ta andre eller helst førsteplassen. Men hvordan vi skal komme dit vil jeg foreløpig ikke røpe. Jeg gir ikke bort den eksakte oppskriften til våre kjære konkurrenter som vil merke oss mer enn tidligere. Jobben er å synliggjøre selskapet som en fullverdileverandør, sier Rydningen.

PC til kun én krone

IT-nestoren Rydningen fornekter seg ikke med nye påfunn som få konkurrentene til å sette fast kaffen i halsen. Nå kan det norske folk kjøpe seg en bærbar PC for kun en krone!

Telefoni- og bredbåndsselskapet Fortel, lanserte i forrige uke en heftig kampanje der nye ADSL-bredbåndsabonnenter så å si kostnadsfritt får med den bærbare PC-en fra Fujitsu Siemens Computers, ESPRIMO Mobile V5535.

Normalt koster denne PC-doningen 3.999 kroner. Det er ikke rart at konkurrentene nå frykter hva "gamlingen" kan finne på?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.