OLJE OG GASS

Opprydding stoppes av været

MILJØSKADER: Oljen har spredt seg fra Fedje, men det skal ikke ha lekket så mye olje som fryktet. Bildet viser oljesøl ved Sture og sydover. I dag ble det funnet olje i Sogn.
MILJØSKADER: Oljen har spredt seg fra Fedje, men det skal ikke ha lekket så mye olje som fryktet. Bildet viser oljesøl ved Sture og sydover. I dag ble det funnet olje i Sogn. Bilde: Kystverket
Mona Strande
15. jan. 2007 - 13:24

- Det er ikke aktuelt å gå ned på akterskipet, som fortsatt ligger svært utsatt til på havaristedet på Fedje, sier Ola Stenvaagnes i Kystverket.

Kystverket mener det vil være helt uforsvarlig i det dårlige været.

Dykker på Ågotnes

- Derimot håper vi i løpet av dagen å få sendt dykkere ned på forskipet, som ligger strandsatt på Ågotnes nord for Bergen, sier Stenvaagnes til NTB.

Det er lagt ut lenser rundt forskipet, og ytterligere forsterkning av disse planlegges iløpet av dagen - dersom været tillater det.

Sikkerhet først

Stensvaagnes sier været har vært så lite samarbeidsvillig at Kystverkets observasjonsfly ikke har kunnet ta av fra Flesland.

Og det er lite som tyder på at vinden skal roe seg: Meteorologene har kommet med nye stormvarsler mot kvelden.

- Vi må ta hensyn til mannskapenes sikkerhet. Derfor har vi ikke kunnet sette i gang landbasert opprensking foreløpig. Det er for risikabelt, sier Stenvaagnes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.