DATATELE

Oppretter eget IT-direktorat

ENDELIG SKJER DET NOE: IT-minister Heidi Grande Røys har endelig fått sving på IT-arbeidet til myndighetene. Men IT-bransjen kommer til å følge nøye med om hun klarer å gjøre staten til verdens beste på offentlig administrasjon ved hjelp av IT.
ENDELIG SKJER DET NOE: IT-minister Heidi Grande Røys har endelig fått sving på IT-arbeidet til myndighetene. Men IT-bransjen kommer til å følge nøye med om hun klarer å gjøre staten til verdens beste på offentlig administrasjon ved hjelp av IT. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
9. mai 2007 - 16:17

På en pressekonferanse onsdag ble det kjent at Regjeringen vil opprette et IT-direktorat, som blir et nytt forvaltningsorgan.

- Regjeringen vil styrke arbeidet med fornying av offentlig forvaltning og IKT. Med et nytt forvaltningsorgan får vi større gjennomføringskraft i dette arbeidet, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Skal skape verdens beste

- Vår ambisjon er å skape verdens beste offentlig sektor. Brukere skal få bedre service og kvalitet på tjenestene. Vi vil forbedre offentlig sektor med mer helhetlig, samordnet og slagkraftig innsats. Derfor oppretter vi et eget forvaltningsorgan som skal bistå med operative oppgaver, analyse, rådgivning og utredning, sier Grande Røys.

Mer helhetstenkning

Det nye forvaltningsorganet skal arbeide med fornying, IT, ledelse, organisering og omstilling, informasjonspolitikk, innkjøpspolitikk og sørge for at arbeidet på disse områdene blir mer helhetlig enn hva tilfellet er i dag.

IT-Direktoratet skal være etablert fra 1. januar neste år og bestå av det som i dag utgjør Statskonsult AS, Norge.no og E-handelssekretariatet.

Det skal også overføres enkelte oppgaver fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet til det nye forvaltningsorganet.

Oppgaver blir overført

I perioden fram til etablering vil regjeringen se nærmere på arbeidsdelinga mellom Senter for statlig økonomistyring (SSØ) og det nye forvaltningsorganet.

Det kan bety at oppgaver og ressurser blir overført til SSØ. Det nye forvaltningsorganets arbeid med IKT skal ledes fra Leikanger, der Norge.no fortsatt blir værende. Ingen ansatte mister jobben.

Statskonsult avvikles

- Da Statskonsult ble omdannet fra direktorat til aksjeselskap mistet Regjeringa et sentralt virkemiddel i forvaltningspolitikken og forvaltningsutviklingen. Den rød-grønne regjeringa ønsker et større fokus på langsiktig forvaltningsutvikling. Da har vi funnet det riktig å avvikle Statskonsult AS 1. juli i år, sier Heidi Grande Røys.

Store forventninger

- Regjeringen har store forventninger til det nye forvaltningsorganet. Vi trenger økt styrke i den jobben som må gjøres med å fornye offentlig sektor. Den styrken får vi nå, sier Grande Røys.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.