IKT

Oppretter egen IKT-pris

Telenor har de seneste årene benyttet det årlige Studiemøtet elektronikk og data til å dele ut sin nordiske forskningspris.

Telenors pris vil i år bli utdelt under arrangementet "Scene Telenor Fornebu", som skal avholdes i begynnelsen av september.

Studiemøtet har derfor fra og med i år opprettet sin egen pris, Studiemøtets ærespris for anvendt forskning og innovasjon innen IKT.

Den deles for første gang ut i forbindelse med det 56. Studiemøtet på Lillehammer 12. og 13. juni. Prisen er på 50.000 kroner.

- Vi ønsker å videreføre tradisjonen med å hedre fremragende innsats innen IKT-området, men vil ikke snevre inn prisen til å gjelde bare grunnforskning, sier Studiemøtets daglige leder Torbjørn Brataas.

- Vi vil stimulere godt entprenørskap, nye industrielle anvendelser og innovasjon.

Geografisk snevres imidlertid prisen inn til å være fokusert først og fremst på Norge. Prisen kan tildeles enkeltpersoner eller industrielt rettede forskningsgrupper. Det er ingen begrensninger med hensyn til alder, ansettelsesforhold eller når arbeidet ble utført. Det er fritt frem for alle å sende inn forslag.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.