OLJE OG GASS

Opposisjonen mener Solberg fornærmer oljenæringen

Avviser kritikken.

Kritiserer: Her er ansatte på plass på Åsgård-plattformen. Opposisjonen mener statsministeren rakker ned på oljenæringen.
Kritiserer: Her er ansatte på plass på Åsgård-plattformen. Opposisjonen mener statsministeren rakker ned på oljenæringen. Bilde: Erlend Tangeraas Lygre
17. feb. 2015 - 07:39

Geir Pollestad (Sp) trekker fram at Solberg i nyttårstalen, på NHOs årskonferanse og fra Stortingets talerstol har kommet med budskapet at Norge må finne andre næringsveier, skriver Dagens Næringsliv.

– Når statsministeren og regjeringen sier dette så mange ganger, virker det veldig negativt på næringen. Erna Solberg etterlater et inntrykk at vi fram til nå har levd av olje og gass, men at vi i fremtiden skal leve av kunnskap, sier Pollestad.

Les også: Stanser hundrevis av rigger: Kan gi hopp i oljeprisen

Han får støtte av Aps næringspolitiske talsmann, Terje Aasland.

– Erna Solberg må være varsom med å snakke ned olje- og gassnæringen, for den trenger fortsatt å rekruttere ungdommen, sier han.

Både han og Pollestad forteller om henvendelser fra bransjefolk som er oppgitt over statsministerens retorikk, ifølge avisen.

Statsministeren selv avviser kritikken.

– Men tiden hvor olje- og gassindustrien er motoren i veksten til norsk økonomi, kan være over. Derfor må vi sørge for nødvendig omstilling for fremtiden, sier Solberg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.