IT

Oppkjøpsfesten fortsetter i IT-Norge

SELGER: Jens Ulltveit-Moe selger unna tapsprosjektet Umoe IKT til Atea, som forventer synergieffekter og et positivt 2011-resultat.
SELGER: Jens Ulltveit-Moe selger unna tapsprosjektet Umoe IKT til Atea, som forventer synergieffekter og et positivt 2011-resultat. Bilde: Åserud, Lise
Stein Jarle Olsen
29. nov. 2010 - 09:50

Atea har inngått avtale om å kjøpe Umoe IKT.

Prisen er totalt 4 millioner Atea-aksjer, med en såkalt "enterprise value" på 154,8 millioner kroner.

Oppkjøpsfesten fortsetter

Trenden fortsetter dermed med uforminsket styrke: Norsk It-bransje samles i stadig færre og desto større enheter.

2010 har så langt bydd på flere storfusjoner.

I juni kom storavtalen mellom EDB Business Partner og ErgoGroup. Kun noen få dager senere var det Vismas tur, da de slukte Sirius IT.

Synergier

Denne gang er det altså Atea og Umoe IKTs tur, med Ateas tiende oppkjøp i år.

– Atea og Umoe IKT har kontorer i 11 av de samme byene og det ventes synergier på leiekostnader som følge av å samles i felles lokaler. Ytterligere synergier ventes innenfor innkjøp og administrasjon. Oppkjøpet er strategisk viktig for Atea i Norge da det vil tilføre sterk kompetanse til den nåværende organisasjonen, skriver Atea i en pressemelding.

Underskudd

Oppkjøpet gir Atea ytterligere 384 medarbeidere og kontorer i 16 byer rundt om i landet. Umoe IKT hadde imidlertid et vanskelig år i fjor, med et negativt driftsresultat (EBITDA) på 28,1 millioner kroner.

– Selskapet har siden dette vært gjennom en stor restrukturering, inkludert en reduksjon av antall ansatte, noe som har medført en vesentlig reduksjon i driftskostnader. Atea planlegger å fullføre de allerede igangsatte restruktureringstiltakene, men ser ikke behov for ytterligere tiltak, heter det i pressemeldingen.

Atea forventer at det kjøpte selskapet skal levere driftsinntekter på mellom 850 og 900 millioner i 2011, med en EBITDA-margin på 5-6 prosent.

Utenfor

Umoe IKTs eierskap i Umoe iTet, Umoe Consulting og Making Waves overføres for øvrig til Umoe AS og er derfor ikke med i transaksjonen.

Kjøpet må godkjennes av Konkurransetilsynet, og selskapene venter at det trår i kraft 21. desember 2010.

Les også: Alene om milliardkontrakt

Norge bremset fallet for Atea

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.