Oppgradert motorbeskyttelse fra Eaton

EU-direktiv skjerper kravene

Oppgradert motorbeskyttelse fra Eaton
Eatons DIL-serie kontaktorer i tillegg til PKZ- og PKE-serien av motorvernbrytere passer for pålitelig drift av IE3-motorer Bilde: Eaton

Eaton har gjennomført tester på sine produkter for motorkontroll. Det er nå bekreftet at alle DIL-serie kontaktorer, samt PKZ og PKE motorvernbrytere, passer for kontroll av IE3-motorer.

EU-direktiv stiller strengere krav

EU-direktivet for energirelaterte produkter (ERP), har gjort det nødvendig for motorprodusenter å endre sine design. Tykkere ledning brukes nå for viklinger for å redusere motstand, lamineringer er optimalisert for å redusere tap fra streifende magnetiske felt og høyere stålkvalitet minimerer hysteresetap.

Disse endringene betyr at høyeffektivitetsmotorer har økt induktans, som fører til høyere startstrøm. Kontaktorer og motorvernbrytere må være i stand til å takle disse utfordringene.

Eaton har også oppgradert karakteristikkene til sine PKZ- og PKE motorvernbrytere for å passe til IE3-motorer. Det var nødvendig siden startstrømmen på 8x nominell belastning, som spesifisert i den siste utgaven av EN 60947-4-1, ikke er tilstrekkelig for IE3-motorer.

Les om: Sterkere og mer effektiv UPS