ENERGI

Oppgraderer vannkraft

Claude R. Olsen
7. mars 2003 - 07:47

Konsernsjef Bård Mikkelsen regner med at investeringene i vedlikehold og oppgraderinger blir nesten like store i år som i fjor.

Da brukte kraftselskapet 920 millioner kroner, fire ganger mer enn investeringer i nye produksjonsanlegg.

Forbedring av magasinkapasiteten har høy prioritet hos Statkraft. Enkelte prosjekter blir fremskyndet for å utnytte den lave vannstanden i magasinene i år.

Øker utenlands

Investeringene i produksjonsanleggene er likevel småtterier mot investeringene i andre selskaper. Og det var nok dette de over hundre finansanalytikerne var kommet for å høre om da Bård Mikkelsen presenterte Statkraft torsdag.

Statkraft kjøpte i fjor selskaper i Norge og Sverige for 15,5 milliarder kroner. Mikkelsen vil derfor bruke 2003 til å konsolidere stillingen i Norge. Men investeringene stopper ikke ved Nordens yttergrenser.

Statsforetaket sitter klar til å kjøpe produksjonskapasitet på Kontinentet for å styrke sin posisjon i det europeiske energimarkedet.

- Vi vurderer å styrke vår handelsvirksomhet med produksjonskapasitet, primært rundt fornybar energi, og da særlig vannkraft, sier Mikkelsen. Tidspunktet avhenger av hva som skjer i energibransjen.

Gass seiler opp som et nytt bein for Statkraft, også utenom gasskraftverk. Konserndirektør Christian Rynning-Tønnesen følger det europeiske markedet.

- Vi er interessert i å se på gass og er nå inne i handel med gass, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.