KRAFT

Oppgraderer kraftlinje i Samnanger

Statnett oppgraderer kraftlinjen mellom Samnanger og Mauranger.
Statnett oppgraderer kraftlinjen mellom Samnanger og Mauranger. Bilde: Scanpix
Camilla Aadland
24. aug. 2010 - 12:16

300 kV-ledningen mellom Mauranger og Samnanger blir nå oppgradert til å tåle høyere temperaturer.Liten forbedring

Dette er et av flere tiltak for å bedre kraftsituasjonen i dette området inntil ny overføringskapasitet er på plass om noen år.

– Denne temperaturoppgraderingen er et langt mindre omfattende tiltak enn en spenningsoppradering, og gir en liten, men viktig forbedring til et sårbart område på en rask og rimelig måte, sier konserndirektør Øivind Rue i Statnett i en pressemelding.Kan levere ved feil

Oppgraderingen av den aktuelle ledningen skal gjøre det mulig å overføre kraft inn til Bergensområdet ved feil på en av de to hovedinnførselsledningene til området.

Overføringskapasiteten med tilfredsstillende forsyningssikkerhet inn til Hordaland og Bergensområdet er i dag 850 MW, men fram til nå har denne kapasiteten blitt redusert til 750 MW etter 15 minutter for ikke å skade den ledningen som er i drift.

Med denne temperaturoppgraderingen vil overføringen inn til området fortsette å være 850 MW også ved feil på den ene av de to hovedledningene.Starter onsdag

Temperaturoppgraderingen innebærer flere mindre operasjoner, slik som å skifte ut eldre lineskjøter. Arbeidet medfører at ledningen må være koblet ut i ca to uker. Arbeidet skal starte opp onsdag.

Det pågår også en dialog mellom Statnett og Statoil om Energiverk Mongstad om å bruke gasskraftverket som reserve. I tillegg vurderer Statnett å benytte sin rett til å nekte eller utsette tilkobling av nytt forbruk til kraftnettet.

Disse tiltakene iverksettes for å sikre strømforsyningen i spesielt sårbare områder, slik som Bergensområdet, melder Statnett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.