IKT

Oppgiret DAK

Göteborg: Åpning av en tegnefil vil gå 33 prosent raskere over et nettverk, mens lagringen er 65 prosent raskere.

- Dette er vår viktigste lansering på de 12 årene jeg har arbeidet hos Autodesk, sier Abel Smit , som er salgssjef for Europa og Midtøsten.

Den nye versjonen danner basis for en familie av nye utgaver for en rekke fagområder, blant annet AutoCAD Mechanical 2004 som er til todimensjonal maskinkonstruksjon, til bygg og arkitektur og til en rekke løsninger innen GIS.

- 2003 blir året med de store Autodesk-nyhetene, sier Thomas Juntti, regionsjef for salget av Autodesks produkter i Norden og i Baltikum.

Et forbedret dwf-filformat gir mulighet for digitale signaturer, passordbeskyttelse av tegninger som enten skal deles via internett eller brukes for å publisere tegninger på internett.

Til å kunne betrakte DAK-filer i dwf-formatet via internett ble programmet Express Viewer lansert før jul. Over 95.000 har allerede lastet ned dette gratisprogrammet som snart vil komme i en ny versjon som også kan behandle filer i 3D.

Bedret lisenshåndtering

I det nye brukergrensesnittet er det raskere å skreddersy brukerpaletter. Flere tegneverktøy er også forbedret, blant annet for å holde oversikt over lagene i en konstruksjon og for å sette på dimensjoner.

- Etter kritikk fra brukere har vi også forbedret lisenshåndteringen, sier Juntti.

Med AutoCAD 2004 er det mulig å lage presentasjonstegninger direkte uten bruk av tilleggsprogramvare. Det finnes nå mulighet for å skrive ut i 3D skyggelagte isometriske tegninger. En ny fargebehandling gir tilgang til over16 millioner farger.

AutoCAD har i dag mer enn fem millioner brukere av sine programmer der konstruksjonsprogrammer utgjør 80 prosent av omsetningen. For regnskapsåret 2002 hadde Autodesk en omsetning på rundt 7040 millioner kroner. USA er størst med 46 prosent, Europa har 31 og Asia 23 prosent. - Jeg har en visjon om at Europa vil gå forbi USA om tre til fem år, sier Vic Sanchez , nestsjef for Autodesk i Europa.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.