ARBEIDSLIV

Oppfinnere ønskes

5. nov. 2001 - 14:10

Drømmer du om å realisere ideen din og få den ut på verdensmarkedet? Da er FinnOpp 2002 noe for deg. FinnOpp er en landsdekkende konkurranse for oppfinnere, nyskapere og produktutviklere, etter modell fra svenske Finn Upp som er blitt en stor suksess i nabolandet.

Konkurransen utlyses i dag og vinneren vil bli kåret under Industridagene 2002.

- Målet er å utvikle ny teknologi og nye produkter i samarbeid med norsk industri, sier prosjektleder Rodney Th. Gudbrandsen, daglig leder i Oslo/Akershus Oppfinnerforening.

Gudbrandsen understreker at premieringen ikke er det viktige, men veien videre fremover til markedet. Norsk Oppfinnerforening har etablert nettverket ”Fra ide til marked” som har med en rekke bedrifter og organisasjoner som skal hjelpe de gode ideene til å bli til lønnsomme produkter.

Kravene til en vinneride er at den skal kunne produseres med kjent teknologi, at den har et markedspotensial og at den har potensial til en sunn økonomi. For de som skal komme gjennom nåløyet på innovasjonsdelen av Hannovermessen må ideen være noe reelt nytt innen industri og teknologi.

– Det er ikke nok med ny form og farge, sier Gudbrandsen.

Konkurransen legger spesiell vekt på å trekke med seg ungdommen. Rundt 3000 skoler får invitasjon til å delta. Prosjektet "Teknologi i skolen" som NITO tok initiativet til, er en av samarbeidspartnerne.

Konkurransen har fire klasser: Ungdom 12-18 år, Ungdom 18-24 år, Kvinner og Åpen klasse. Påmeldingsfristen er 10. januar 2002 og innleveringsfristen for ideer/prosjekter er 20. mai 2002.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.