ARBEIDSLIV

Oppfinnelser til nytelse

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
3. mars 2004 - 07:46

Boka "Verdens oppfinnelser 2004" kan både nytes som ren underholdning eller gi inspirasjon for den som går med en oppfinner i magen.

Det er første gang denne boka foreligger i norsk utgave. Meningen er at boka skal oppdateres årlig og utgis som en oppfinnelsenes Hvem, Hva og Hvor (og Når).

Orginalutgaven av årboka er fransk og inneholder et utvalg av verdens oppfinnelser i det nye årtusenet. Bakerst finnes et alfabetisk register over alle oppfinnelsene som er nevnt i boka.

Der finnes det også en historisk del fra de første våpnene i metall rundt 3500 år f.K.r til i dag, samt noen opplysninger om patentering.

Den norske utgaven er delt inn i emner med et eget kapittel om en rekke norske oppfinnelser først.

Her kan du lese om mobile drivhus for gressbaner, nye isolerglass samt robotstyrte tørrmopper og bevegelsesdetektorer. Deretter kan du lese om smart og rart innen bl.a. temaene bekledning, roboter, mikrobrikker, kjøretøy, våpen, medisin og verdensrommet.

Boka har flotte bilder og mange internettadresser til steder hvor du kan lese mer om de enkelte emnene og produktene. Artig bok for både store og små. Kanskje vil noen også få ideer å gå videre med?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.