Kunstig intelligens i havbruk

Oppdretterne vil fortsatt telle lakselus manuelt

Ingen oppdrettere har søkt om å få automatisere tellingen, selv om 10 selskaper tilbyr teknologi som gjør det mulig.

Nylig åpnet Mattilsynet for at oppdretterne kan rapportere dataene fra automatiske lusetellinger. Men ingen vil ha teknologien.
Nylig åpnet Mattilsynet for at oppdretterne kan rapportere dataene fra automatiske lusetellinger. Men ingen vil ha teknologien. (Bilde: Magnus Roald Nordstrand)
EKSTRA

Ingen oppdrettere har søkt om å få automatisere tellingen, selv om 10 selskaper tilbyr teknologi som gjør det mulig.

I dag registrerer oppdretterne lus på laks ved at en røkter plukker opp et utvalg fisk, teller antall kjønsmodne hunnlus og rapporterer antallet til myndighetene. Myndighetene legger sammen dataene og beregner hva som er akseptable mengder lus i de ulike regionene. 

Bli medlem og få tilgang til mer eksklusivt innhold!

månedlig

Kr 235
Kr 59 per uke
Første måned gratis
Én måned gratis
Som Ekstra-medlem får du lese unike artikler på Tu.no og Digi.no hver uke.

Eksklusive artikler | Fordypning og innsikt | Rabatt på konferanser
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Abonnementet autofornyes og kan sies opp når som helst.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på ekstra@tu.no

Allerede abonnent?

Logg inn her

Vanlige spørsmål

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvorfor får jeg ikke logget inn?

Tu.no er ikke tilknyttet Tekna eller Nitos medlemsbaser.

Du må registrere en ny brukerkonto på tu.no.

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvordan får jeg rabattert pris?

Etter at du har laget en brukerkonto på tu.no og logget inn kan du legge inn ditt medlemsnummer og få 50 % rabatt.

Kan jeg få tilsendt faktura til min arbeidsgiver?

Ja. Ved kjøp av årsabonnement tilbyr vi bedriftsfaktura

Vil abonnementet automatisk fornye seg etter gratisperioden?

Ja. Abonnementet fornyes automatisk. Du kan når som helst skru av automatisk fornyelse.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå