BYGG

Opp og ned for Sweco

TROR PÅ VEG: Vibeke Hverven venter at vegene i Norge nå er blitt så dårlige at det vil gi jobber for Sweco.
TROR PÅ VEG: Vibeke Hverven venter at vegene i Norge nå er blitt så dårlige at det vil gi jobber for Sweco. Bilde: Eva Graasten / Sweco Grøner
Joachim Seehusen
3. mai 2010 - 13:25

Etter å ha levert et resultat bedre enn noensinne i 2009, øker rådgiverselskapet Sweco omsetningen også etter 1. kvartal 2010. Stor aktivitet i bygg- og anleggsnæringen på Vestlandet får mye av æren for omsetningsveksten.

Etter første kvartal har Sweco Norge en brutto omsetning på 289,7 millioner kroner mot 283,8 millioner etter samme periode i 2009. Dette tilsvarer en vekst på 2,1 prosent. Akkumulert driftsresultat for 1. kvartal utgjør 32,4 millioner kroner, som er en reduksjon på 4,7 millioner etter samme periode i fjor.

Svakere for morselskapet

Årsresultatet som nylig ble rapportert på børsen i Stockholm, viser at Sweco som konsern gjorde det noe svakere enn året før. Omsetningen sank fra 1451,9 millioner svenske kroner i 2009, til 1339 millioner svenske kroner i 2010. Dette ga også utslag på driftsresultatet som sank med 26,4 prosent.

– Vi ser at den globale oppturen er friskere enn antatt, men utvikler seg svært forskjellig på tvers av ulike land og verdensregioner. På mange måter gjenspeiler dette seg også i det norske markedet. 1. kvartal i år bød på større utfordringer enn vi skulle ønske innenfor enkelte markedsområder, mens andre leverte langt bedre enn forventet, forteller Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge.

Full fart på Vestlandet

Bygg- og anleggsnæringen på Vestlandet er et av markedsområdene der rådgiverselskapet har opplevd svært høy aktivitet i løpet av årets tre første måneder. Rekordstore ordrereserver gjør at Divisjon Vest med hovedsete i Bergen, bidrar sterkt til omsetningsveksten for selskapet som helhet.

– Ved å fokusere på vårt flerfaglige tjenestespekter og ikke minst kundetilfredshet har vi lyktes i å bygge opp en stabil og langsiktig kundemasse som hele tiden utfordrer oss til å bli bedre. Dette sikrer at vi leverer gode løsninger som ivaretar både bærekraft og økonomi, og har tilført jevn aktivitet – som er nøkkelen til god lønnsomhet over tid, sier Ole-Petter Thunes, divisjonsleder for Divisjon Vest i Sweco Norge.

Tror på samferdsel

Administrerende direktør Vibecke Hverven peker på at manglene som er avdekket innenfor samferdsel i Norge, gir grunn til å tro at selskapet kan gå enda lysere tider i møte. Hun viser til etterslepet man opplever iblant annet vann- og avløpssektoren, i tillegg til det store forbedringspotensialet innen vei og jernbane, der vinteren tydelig har vist hvilke utfordringer man står overfor.

– I tillegg registrerer vi en økende interesse for å vurdere innlands vindkraftprosjekter i Norge.

Vi har et økende antall oppdrag innen boligbygging og energimerking av bygg, og forventer at etterspørselen bare vil øke i årene som kommer, avslutter hun.

Sweco i Norge har 840 ansatte og 25 kontorsteder spredt over hele landet. Sweco-konsernet har en sterk posisjon i Norden og har 5.100 ansatte i 11 land med 100 kontorsteder. Sweco omsatte for 5 338,7 milliarder svenske kroner i 2009, og gjennomfører for tiden oppdrag i 80 land rundt om i verden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.