BYGG

Opp for Moelven

Høyere priser på ferdigvarer av tømmer gjorde godt for marginene til Moelven.
Høyere priser på ferdigvarer av tømmer gjorde godt for marginene til Moelven. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
12. juli 2010 - 09:34

Moelven Industrier tjente 141 millioner kroner på driften i årets andre kvartal, 117 millioner mer enn i samme kvartal i fjor.

– Forbedringen i driftsresultat sammenlignet med fjoråret skyldes hovedsakelig gode driftsforhold, kostnadsreduksjoner, samt prisutviklingen for ferdigvarer fra divisjonene Timber og Wood, skriver Moelven i en pressemelding.

Ikke lenger minus

Totalt ble driftsinntektene for Moelven-konsernet på 1937 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 1772 millioner i andre kvartal i fjor.

For første halvår sett under ett ble driftsresultatet 164 millioner kroner, mot minus 66 millioner i samme periode i fjor.

– Dette er et godt kvartal for oss, noe det også bør være siden byggeaktiviteten øker om sommeren. Byggsystemdivisjonen, som normalt ligger sist i konjunkturforløpet, ser også ut til å ha passert konjunkturbunnen for denne gang og ordrereserven er igjen økende. Vi er imidlertid langt fra toppen og jeg tror dessverre det kommer til å ta tid før vi er der igjen. Kapasitets- og kostnadsmessig er konsernet nå tilpasset det markedet vi har og det er et godt utgangspunkt for vekst i aktiviteten, selv om veksten måtte bli moderat, sier konsernsjef Hans Rindal.

Fortsatt uro

Fortsatt er det ledig kapasitet hos Moelven.

– Vi har kapasitetsreserver på mange områder og de skal vi hente frem så snart det er bruk for dem. Samtidig ser vi at det fortsatt er uro i enkelte finansmarkeder og at politikerne i mange land må konsentrere seg om å få balanse i de offentlige budsjettene igjen. Dette vil sannsynligvis prege byggebransjen i lang tid fremover og er noe vi må forholde oss til, sier Rindal.

Moelvens styre forventer et årsresultat som er "vesentlig bedre" enn i fjor.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.