Operahuset reiser seg

Operahuset skal stå ferdig i desember 2007, og åpningsforestillingen i det nye operahuset finner sted 12. april 2008. (Bilde: Mona Sprenger)
Taklandskapet vil være åpent for publikum når operahuset står ferdig (Bilde: Mona Sprenger)
De skrå søylene i foajéområdet har vært en bygningsmessig utfordring. (Bilde: Mona Sprenger)
På operahusets sørfasade er solceller integrert i glassfasaden og utgjør det hittil største solcellepanelet i Norge. (Bilde: Mona Sprenger)
Fra venstre justisminister Knut Storberget, fornyingsminister Heidi Granden Røys, informasjonsansvarlig for Operaen Mette Nordhus og prosjektdirektør Roar Bjordal. (Bilde: Mona Sprenger)
Totalt vil over 6000 kvadratmeter av operahuset kles med aluminium. Platene danner et helhetlig mønster basert på gamle vevmønstre, som er utformet av tekstilkunstnerne Astrid Løvaas og Kirsten Wagle. (Bilde: Mona Sprenger)
(Bilde: Mona Sprenger)
Hovedsteinen er en italiensk Carraramarmor av typen La Facciata. Norsk granitt skal kle nordveggen. (Bilde: Mona Sprenger)
Skatere gleder seg allerede til å ta operataket i bruk, men det er tvilsomt om de vil få lov. (Bilde: Mona Sprenger)
Sceneområdet utgjør et areal på 8.300 kvadratmeter, og vil foruten hovedscenen bestå av underscene, sidescener, bakscene og baksidescene. (Bilde: Mona Sprenger)
Det nye operahuset vil få 1100 rom, og blir en arbeidsplass for 600 mennesker fordelt på 54 yrker. (Bilde: Mona Sprenger)
De marmorkledde ytterflatene er et av operahusets viktigste elementer. (Bilde: Mona Sprenger)
I dag er trafikkmaskinen i Bjørvika operhusets nærmeste nabo, men utbyggningsplanene for området er store. På parkeringsplassen på bildet kommer et nytt bygg, som er regulert for 8 etasjer. (Bilde: Mona Sprenger)
Dette er hovedgaten som skiller operahusets publikumsområdet fra produksjonsområdet (Bilde: Mona Sprenger)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå